Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 77

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Здравейте, малко нов живот на темата.За майките " бъкфаст" разбрах.Scutellator предлага ли и други породи ,и на какви цени?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Един въпрос коя порода е по добра ,,Бъкфаст,, или ,,Карника,,правено ли е такова иследване и ако да какъв е резултата.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Един въпрос коя порода е по добра ,,Бъкфаст,, или ,,Карника,,правено ли е такова иследване и ако да какъв е резултата.

Има проведени редица изследвания и експерименти, които доказват, че най - добрата порода пчели е карника. Експериментите са направени между карника, италиански и кавказки пчели. В края на цитата, автора на експеримента допълва, че Бъкфаст е порода, която също притежава отлични качества. Който както иска да го разбира

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Vmitev Виж публикацията
    Има проведени редица изследвания и експерименти, които доказват, че най - добрата порода пчели е карника. Експериментите са направени между карника, италиански и кавказки пчели. В края на цитата, автора на експеримента допълва, че Бъкфаст е порода, която също притежава отлични качества. Който както иска да го разбира
    Благодаря за отговора ,някои линк ще дадеш ли.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Майката - уникално творение, от Йово Кантар. Книга, която искрено препоръчвам на всеки.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Vmitev Виж публикацията
    Майката - уникално творение, от Йово Кантар. Книга, която искрено препоръчвам на всеки.
    Лично аз я намирам за книга пълна със грешки (дали умишлено или неволно) и пълна със пропаганда (вероятно само в българското издание). Чел съм я само до половината защото нервите не ми издържаха да чета простотии на всеки втори абзац.

Сравнена с италианските и кавказките пчели, наистина Карника може да се окаже по-добрата от трите при определени условия и то не всички линии, а само тези подходящи спрямо дадените условия. Ето това е и причината в Германия не италианката, а Карника да доминира. Естествено там има обособени три линии на Карника, като във всеки климатичен район се използва само една от трите, а пчеларите от всеки район издигат тяхната на пиедестал като най-добра и отричат другите две.
    Естествено случаят в Израел е точно обратния на този в Германия.
    .
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Книгата не е нещо авторско, Кантар просто си е направил труда да обобщи много проведени експерименти и трудове на други такива. Обясни какво точно е пропаганда, аз не я виждам?
    Благодаря за допълнението.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Лично аз я намирам за книга пълна със грешки (дали умишлено или неволно) и пълна със пропаганда (вероятно само в българското издание). Чел съм я само до половината защото нервите не ми издържаха да чета простотии на всеки втори абзац.

Сравнена с италианските и кавказките пчели, наистина Карника може да се окаже по-добрата от трите при определени условия и то не всички линии, а само тези подходящи спрямо дадените условия. Ето това е и причината в Германия не италианката, а Карника да доминира. Естествено там има обособени три линии на Карника, като във всеки климатичен район се използва само една от трите, а пчеларите от всеки район издигат тяхната на пиедестал като най-добра и отричат другите две.
    Естествено случаят в Израел е точно обратния на този в Германия.
    .
    .Всеки си хвали стоката което е нормално.И все пак двете породи пчели поставяни ли са при еднакви условия за да се види коя е по добра.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Слави13,един въпрос. Карниката гради ли добре восъчни основи или далаци?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега Slavi 13 ,извини ме ,но много черна картина описа.Така ще откажеш доста начинаещи в пчеларството.Ако може сподели твоята алтернатива.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •