Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 77
    Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    И аз имам едно такова семейство, правят маточници белязаната майка си ги прегризва и така си кара вече месец. Сега е в процес на наблюдение да видим какво ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Купих си и аз няколко майки от scutellator да видя какво ги хвалите. Хубави големи майки, приеха ги всичките и днес отворих да видя какво става, заредили са питите от до, като за снимка.
    Останах много доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Купих си и аз няколко майки от scutellator да видя какво ги хвалите. .
    Какви са твоите критерии за хвалене на майки,какво търсиш в тях?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Критерий за добра майка мога да намеря из нета колко искаш. Мен ме интересува да развие силно семейство от което да изкарам добър добив.
    До момента работят много добре, придадох майките на 28 юни на слаби семейства, преди няколко дена ги погледнах имаха по 6 пити с запечатано пило от край до край.
    Купувал съм майки от Монтана и разликата е голяма.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Мен ме интересува да развие силно семейство от което да изкарам добър добив.
    Такъв критерий ми харесва.Добивът от "бъкфаст семейство" е с ?% по-висок от останалите семейства в същия пчелин при еднакви грижи и разходи.Само по себе си голямото количество пило може да е полезно само ,ако продаваме отводки и са ни необходими доста пчели.Ако зад високата носливост на майката застане и висока производителност на пчелни продукти, нещата имат завършен вид.Събрал ли е някой подобни данни за сравнение?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Такъв критерий ми харесва.Добивът от "бъкфаст семейство" е с ?% по-висок от останалите семейства в същия пчелин при еднакви грижи и разходи.Само по себе си голямото количество пило може да е полезно само ,ако продаваме отводки и са ни необходими доста пчели.Ако зад високата носливост на майката застане и висока производителност на пчелни продукти, нещата имат завършен вид.Събрал ли е някой подобни данни за сравнение?
    Аз също зададох този въпрос, като дадох пример "мойте" майки и добиви, но отговор........

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Аз също зададох този въпрос, като дадох пример "мойте" майки и добиви, но отговор........
    Моето наблюдение на въпросните майки,за почти 2 месеца е :
    1во снасят много подредено всяка празна килйка която им се предоставя (аз също се имам мой майки който снасят така)
    2ро към момента няма никакво замостване между пити, стени на кошера, преградни дъски и тн.и
    3то много, много кротки пчели ((мойте са много зли без значение от условията и сезона)
    За роиливоста и медосбора ще пиша догодина
    Този пост е редактиран от vlado 9; 24.07.2014 в 12:54.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    С две думи, scutellator е описал плюс и минус на това което предлага, към момента положението е точно така

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Здравейте, малко нов живот на темата.За майките " бъкфаст" разбрах.Scutellator предлага ли и други породи ,и на какви цени?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Един въпрос коя порода е по добра ,,Бъкфаст,, или ,,Карника,,правено ли е такова иследване и ако да какъв е резултата.

Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •