Бре много знаят тука бе.Браво!Пуста Мода!
Бре много знаят тука бе.Браво!Пуста Мода!
Долното не съм го писал аз. Пчелите се отглеждат в стандартни кошери, обаче рамките в тях са разместени по вертикала.
Примери като долния мога да дам и от руски сайтове и руски книги, където се отглеждат пчели по подобен начин, без никакви лекарства.
Общото в различните методи е, че има непрекъсваемост на восъка отдясно или отляво на всяко междурамие.
Ето какво пише единия пчелар:
"Технологията за отглеждане на пчели в кошери с отместени рамки е максимално опростена. Конструкцията на кошера е такава, че пчелите могат да минат без помощта на човека и това позволява на пчеларя да не поглежда в плодника в продължение на дълго време. Няма друг тип кошер, който да позволява подобно нещо."
А ето какво пише за предимствата и за болестите в този кошер, това е точка втора:
" 2. микроклимата в кошера е близък до природния и поради това пчелите не боледуват от вароатоза (предполага се, че природната защита и срещу други болести ще работи по същия начин) и не се изисква употребата на химически препарати за тяхното лекуване."
Не давам цялата статия, защото е голяма.
Има руснаци които гледат пчели на двойна ДБ рамка /дълбока около 65 см./, или на плодникова ДБ рамка и нестандартна магазинна рамка /обща дълбочина около 50-55 см./, с голямо подрамъчно пространство. Те не лекуват пчелите.
Обаче, когато руснаците кажат във форума, че не лекуват пчелите, ги засипват с огън и жупел. След което престават да пишат по форумите, и само вадят МЕД.
Поздрави и успех на всички във форума!
Ей, човек да не каже нещо. Мода мода - колко да е мода? Колкото чарлзстона през 80-те, само че вече отиваме към 2015г.
VSH е задънена улица в селекцията за устойчивост на вароатоза, но пък беше добър пример за хвърляне на малко светлина за живота на акара вътре в пчелното семейство.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
m_pchelari, аз до колкото прочетох сега в нета, тази Пчелита е точно някакъв щам дрожди, които произвеждат инвертаза. Ето го линка - http://pchelkinmed.com/p28966387-pchelit-2gr.html
Какви интересни резултати си получил? Би ли споделил? Какво имаш в предвид под това ,че си я хакнал?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))