Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 193

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Yellow Виж публикацията
    Искам да събера информация за това колко струва най-добрия евтин кошер и с какво да започна....
    ...Искам да ми дадете съвети за това с кой кошер да започна и как да си набавя семейство,рояк или от къде да купя.Мисля да започна с 1 кошер и ако ми се отдава да си набавя още..
    Приятелю, Пешо, хубаво си решил да станеш пчелар, но вземи още малко да прочетеш. На всички твои въпроси отдавна е отговорено тук във форума. Просто се порови довечера преди да си легнеш и кажи до какъв извод си стигнал. Кажи и откъде си, а да може някой да ти помогне по-добре.

Не се заяждам, но периодичното задаване на въпроси, на които е отговаряно многократно демотивира хората, които наистина споделят знания и опит и така страда качеството на форума. Има великолепни теми със снимки и информация от добри пчелари, които за съжаление от месеци не влизат тук. Не се отчайвай от поста ми и успех!

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Пчеларски район
    Гоце Делчев
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Приятелю, Пешо, хубаво си решил да станеш пчелар, но вземи още малко да прочетеш. На всички твои въпроси отдавна е отговорено тук във форума. Просто се порови довечера преди да си легнеш и кажи до какъв извод си стигнал. Кажи и откъде си, а да може някой да ти помогне по-добре.

Не се заяждам, но периодичното задаване на въпроси, на които е отговаряно многократно демотивира хората, които наистина споделят знания и опит и така страда качеството на форума. Има великолепни теми със снимки и информация от добри пчелари, които за съжаление от месеци не влизат тук. Не се отчайвай от поста ми и успех!
    Бате Мишо, прочетох много относно пчелите,но не намерих конкретна информация затова те моля за помощ : )

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Предлагам ти да откриеш и прочетеш примерно Календарен спровочник по пчеларство на Радоев. Там ще откриеш всичката необходима начална информация. След това ще имаш конкретни въпроси, които ще можеш и да формулираш правилно и ще можеш и да подхождаш и с разбиране към даваните ти отговори.
    На първа страница на настоящата тема също има начална информация.

П.П. Следващия път когато копираш и пействаш едно и също мнение в няколко теми във форума ще си навлечеш гнева уважаемите съфорумници и ако в момента като наказание просто не ти отговарят втория път ще бъдеш поставен на място по директно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Yellow Виж публикацията
    Бате Мишо, прочетох много относно пчелите,но не намерих конкретна информация затова те моля за помощ : )
    Приятелю, Жълтурко, преди по-малко от 10 дни е започната темата "Поредния начинаещ пчелар" в раздела, в който и сега си пишем - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1894.

Тук също е разисквано - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1513

Колкото до цената на най-добрия евтин кошер - ами струва толкова, колкото си готов да платиш за кошер, който смяташ че е добър. Има достатъчно обяви със снимки във форума за продажба на нови кошери.
    http://pchelari.com/forum/forumdisplay.php?f=74

В резюме - купи си 2-3 кошера от пчелар, който е в района ти. Върти се покрай него докато преглежда семействата и се занимава с тях, така ще свикнеш с пчелите. Оттам нанатък - времето ще покаже. Моят съвет продължава да бъде - чети, споделяй и задавай конкретни въпроси. И пак не каза откъде си и къде ще са пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Военния сандък е от танкови мини, с размери за 9р. даданблат.В Горни лом трябва да има.Аз ги купих от Разград.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Военния сандък е от танкови мини, с размери за 9р. даданблат.В Горни лом трябва да има.Аз ги купих от Разград.
    Продаваха преди да гръмне завода.

Невена, дай банкова сметка по която да си преведа таксата. Като чета какво се пише на последък във форума, си давам сметка,че нищо не разбирам от пчели, и искам да мина един курс на обучение.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Невена, дай банкова сметка по която да си преведа таксата. Като чета какво се пише на последък във форума, си давам сметка,че нищо не разбирам от пчели, и искам да мина един курс на обучение.
    Здравей Юрий, групата е сформирана и първия етап от обучението за начинаещи е към края, но предстоят няколко опреснителни курса.

Наблюдател
    Регистриран
    16.12.2013
    Здравейте колеги. Имам един проблем който искам да споделя с вас. Отглеждам пчелите си в многокорпусни кошери, зазимявам в два корпуса долния с празни пити а горния плодник. Подхранвах от средата на янувари и всички имат по три четири пити с пило разбира се не цяла рамка, ориентировачно всиките ми кошери имат 6 - 8кг. мед. Единия ми кошер има доста подмор, няма диярични петна в кошера, но умрелите пчели като им стисна коремчетата излиза кафяво зеленикава рядка течност. Не мога да определя от какво са болни с точност, моля за съвет. Ще пратя пчели за изследване, но исках да споделя първо с вас. Ако някой е имал такива проблеми нека сподели, благодаря предварително!
    Ако искаш мечтите ти да проработят, трябва ти първо да поработиш.;)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Aз имам семейства цяла зима нямаха никакъв подмор а преди няколко дена чистих подмора и само те имаха малко повече. Може да са стари пчели и да нямаш проблеми.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •