Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1685

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Нещата с готвенето при мъжете се получават, когато ти идват отвътре, импровизация и творчески процес демек...
    Павка, може и да знаеш, ама да си кажа - гърнето трябва да е гледжосано отвътре и отгоре капаче да си има. Боб не те знам откъде си взимаш, най-добре разбира се собствено производство Та така- пълниш гърнето 1/4 до 1/3 с боб, нарязваш морков, лук, чушка на ситно. Слагаш сол, пипер, чубрица, джоджен, босилек... на вкус. Щипка захар също. Домати-не, че бързо втасва после. Пълниш с вода и слагаш чаша олио. Затваряш и палиш печката отдолу. До гърнето слагаш чайник с вода, може и по-малък с греяна ракия... и туршийка да има за майстора! Бавен огън! Може и само жар да има отдолу и на нея пък да твориш други работи. Гърнето да къкри, отвреме навреме отваряш и контролираш процеса, като поизври, доливаш с вода от чайника! Туриш ли студена и гърнето остава без дъно. Трябва към инвентара задължително да имаш и дървена лъжица, ама да си е поела мазнината. Към края може да сложиш и люта чушка, ако са навити консуматорите. Преди сервиране в къщи задължително добавяме още чубричка. Консумира се с удоволствие и мярка. Някои слагат разни сланинки, бекончета, сушенички, пастърмички, аз не одобрявам! Боб, леща, грах в къщи са постно ядене. Излишно е да казвам че на черна печка с дърва вкусът е неповторим. А най-добре е на огън, на двора, гърнето да си поема от пушечето
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    19.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Нещата с готвенето при мъжете се получават, когато ти идват отвътре, импровизация и творчески процес демек...
    Павка, може и да знаеш, ама да си кажа - гърнето трябва да е гледжосано отвътре и отгоре капаче да си има. Боб не те знам откъде си взимаш, най-добре разбира се собствено производство Та така- пълниш гърнето 1/4 до 1/3 с боб, нарязваш морков, лук, чушка на ситно. Слагаш сол, пипер, чубрица, джоджен, босилек... на вкус. Щипка захар също. Домати-не, че бързо втасва после. Пълниш с вода и слагаш чаша олио. Затваряш и палиш печката отдолу. До гърнето слагаш чайник с вода, може и по-малък с греяна ракия... и туршийка да има за майстора! Бавен огън! Може и само жар да има отдолу и на нея пък да твориш други работи. Гърнето да къкри, отвреме навреме отваряш и контролираш процеса, като поизври, доливаш с вода от чайника! Туриш ли студена и гърнето остава без дъно. Трябва към инвентара задължително да имаш и дървена лъжица, ама да си е поела мазнината. Към края може да сложиш и люта чушка, ако са навити консуматорите. Преди сервиране в къщи задължително добавяме още чубричка. Консумира се с удоволствие и мярка. Някои слагат разни сланинки, бекончета, сушенички, пастърмички, аз не одобрявам! Боб, леща, грах в къщи са постно ядене. Излишно е да казвам че на черна печка с дърва вкусът е неповторим. А най-добре е на огън, на двора, гърнето да си поема от пушечето
    И аз да се разпиша,ей на това гърненце приготвяме вкусен боб в камината.(на снимката съм приготвил сърми).Една италианска грънчарка ме светна как да направя грънците по-здрави и устойчиви на жив огън.Много е просто ,поставяме закупения съд във по- голям със студена вода за 24 часа.След тази манипулация можете да доливате студена вода по време на готвенето,колкото си искате.Аз използвам негледжосано гърне от 10 лева,като първото се спука от жегата (още не бях срещнал италианката).
    Ааа забравих ,за да запечати новозакупения съд се изваряват по-мазнички кокали,а някои ги мажат с чесън.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	SAM_0248.jpg
Прегледи:      287
Размер:	115.4 KB
ID:	2264

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •