Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
.........Но си зададох един интересен въпрос: Защо от постовете ми, които имаха съвсем друга цел и смисъл извади едно единствено прилагателно, една дума и я превърна в същност на казаното?......
Това прилагателно беше грешно - не отговаряше на истината. Всичко друго беше правилно. Не се засягай - направих го в името на истината, а не защото имам нещо против тебе. Човешко е да се греши, така че всичко си е в реда на нещата. Утре ако аз сгреша, от самосебе си се разбира, че трябва да ме поправиш ако знаеш истината. И аз няма да ти се разсърдя. Истината е по-важна от личностните взаимоотношения.

Всичко написано във форума остава за вечни времена. Google го индексира, и от този момент нататък то става световна информация, която може да бъде прочетена някога от някого. При това положение ако някой напише нещо невярно (което си е нормално), хубаво е да бъде поправено от някой друг, който знае каква е истината.

Аз също съм грешил, пишейки една или друга моя мисъл във форума. И когато някой ме поправи, пишейки истината, аз тактично съм си замълчавал. Глупаво е да му се сърдя, че е написал истината. Още по-глупаво е да тръгна да му диря сметка защо го е направил. В конкретния случай ставаше въпрос за ФИЗИКА. Там нещата са ясни и истината винаги е САМО ЕДНА. Не става въпрос за пчеларски технологии, където винаги може да се поспори. В математиката и във физиката винаги има САМО ЕДНА ИСТИНА, и тя е НЕОСПОРИМА.