Това НЕ Е ВЯРНО!!! Не знам защо спориш. Грапавината на повърхностите НЕ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ на количеството кондензирала влага. То зависи само и единствено от факторите, които описах по-горе. Защо вместо да изказваш неверни твърдения не прочетеш написаното от мене още веднъж, а ако не вярваш - върви във Wikipedia или в някой друг реномиран източник и сам си провери къде е истината. Недей да си измисляш експерименти, които никога не си правил по научен начин (подход, изключващ влиянието на странични фактори).
Пак повтарям:
1. Конденз се получава върху ВСЯКАКВИ ПОВЪРХНОСТИ !!!
2. Конденз се получава дори и в обема на порестите материали !!!
3. Конденза зависи само и единствено от:
- Температурата на въздуха
- Неговата влажност
- Новата нова температура, до която той ще се охлади
Никакви други фактори не влияят на количеството образувала се вода, освен ВЕНТИЛАЦИЯТА, която е ВЪНШЕН ФАКТОР, спомагащ за:
1. Интензивно изпарение на ВЕЧЕ ОБРАЗУВАЛИЯ СЕ КОНДЕНЗ
2. Намаляването на ТЕМПЕРАТУРНАТА РАЗЛИКА, а с това и отдалечаването на Dev Point точката
С тази Dev Point точка аз ежедневно се сблъсквам следейки графиките на моята MTO станция. Имам записани данни от последните 7 години с дискрета 3 секунди. Мога да приказвам на тази тема още 3 дена и 3 нощи, но има ли смисъл, когато съм абсолютно убеден, че приказвам АЗБУЧНИ ИСТИНИ.
ПС: С молба преди да ми отговориш на този постинг наистина да си направиш труда да се запознаеш с материята малко по-подробно.