Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 110
    Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Абе толкова мноооогооо майстори се навъдиха вече,че преди да се довериш на даден майстор се кръстиш 1000 пъти и се надяваш да не ти се напукат кошеринките на десетия ден.Не напразно пуснах нова тема за тези производители на кошери да може всеки да напиши доволен или не от даден майстор,че заради тези програми всеки втори стана производител на кошери!!!
    Кирил от къде е този твой приятел?

Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Абе толкова мноооогооо майстори се навъдиха вече,че преди да се довериш на даден майстор се кръстиш 1000 пъти и се надяваш да не ти се напукат кошеринките на десетия ден.Не напразно пуснах нова тема за тези производители на кошери да може всеки да напиши доволен или не от даден майстор,че заради тези програми всеки втори стана производител на кошери!!!
    Кирил от къде е този твой приятел?
    От Добрич е .
    Да лошто е , че днешно време всеки ги разбира нещата докато ти вземе паричките , и след това започват главоболията.
    Ако ви покажа снимки на старите си кошери ще се хванете за главата - напукани отвсякаде , и то стари стари на по 5 години , в същото време имам подарени ветерани на по 40г. - е не зная от каква дървесина са изработени ама , не са мръднали.
    За мен е добре , че познат човек ми прави рамките и магазините на този етап , ако имам някакви изисквания си ги казвам и той се съобразява, в същото време си подбира и много добре материалите - днеска сковах всички 280 рамки които ми направи на 4 летви всичко на всичко да съм намерил чеп и той е много малък.
    Няма да забравя от първо начало си бях поръчал 50 броя рамки от Стара Загора не помня точно производителя , но като ги получих се хванах за главата :Дървесината бе пълна помия - мокра , чепове навсякъде и летвите както бяха мокри голяма част от тях имаха дъгообразна форма - отказах ги в Еконт на момента.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305 Виж публикацията
    От Добрич е .
    Да лошто е , че днешно време всеки ги разбира нещата докато ти вземе паричките , и след това започват главоболията.
    Ако ви покажа снимки на старите си кошери ще се хванете за главата - напукани отвсякаде , и то стари стари на по 5 години , в същото време имам подарени ветерани на по 40г. - е не зная от каква дървесина са изработени ама , не са мръднали.
    За мен е добре , че познат човек ми прави рамките и магазините на този етап , ако имам някакви изисквания си ги казвам и той се съобразява, в същото време си подбира и много добре материалите - днеска сковах всички 280 рамки които ми направи на 4 летви всичко на всичко да съм намерил чеп и той е много малък.
    Няма да забравя от първо начало си бях поръчал 50 броя рамки от Стара Загора не помня точно производителя , но като ги получих се хванах за главата :Дървесината бе пълна помия - мокра , чепове навсякъде и летвите както бяха мокри голяма част от тях имаха дъгообразна форма - отказах ги в Еконт на момента.
    Добрич ми е малко далечко,от къде си поръча рамките в Стара Загора,че аз ще поръчвам от тук pchelniramki.com
    Гледам цената им е хубава

Наблюдател
    Регистриран
    11.09.2014
    Пчеларски район
    Шумен
    Някой има ли виждане по въпроса за кошерите с въртящи се пити?
    Нова глупост ли е това, или удивително постижение в пчеларството?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Не ги ли спряха от производство тези кошери?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от милен овчаров Виж публикацията
    Някой има ли виждане по въпроса за кошерите с въртящи се пити?
    Нова глупост ли е това, или удивително постижение в пчеларството?
    Можеш да си отговориш и сам. Ако беше удивително постижение, щеше да ги има под път и над път........

Официалното обяснение е, че уж акара не можел да се възпроизвежда, защото въртенето на питите обърквало яйцеснасянето на женската. Дори и да приемем че това е така, явно други причини пречат на масовото му разпространение. Може би пчеларската психика - знам ли.

Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Добрич ми е малко далечко,от къде си поръча рамките в Стара Загора,че аз ще поръчвам от тук pchelniramki.com
    Гледам цената им е хубава
    Помня ли вече , това беше преди четири години.
    От тогава не видя ли на живо не купувам.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305 Виж публикацията
    ...не видя ли на живо не купувам.
    А, май ще си дойдем на думата къде е "ключа за палатката"...?!?
    Някой написъл "пчелни кошери продава" в гугъл, излезли му няколко резултата в продавалник/olx и още тук-там, хванал най ниската цена, без грам да мисли какво качество ще получи за тази цена, доставено му е най-вероятно по куриер, никога не са се виждали с дърводелеца "фейс-ту-фейс"(лице в лице), да обсъдят нещата, елементи на кошерите, дребни детали, да му видиш работилницата/цеха/фабриката - какъв му е капацитета, качеството, да ти покаже готова продукция, да ти даде идеи, да ти покаже, че е в час с нещата, на ти с материята(аз съм попадал на производител, който имаше огромен цех, с какви ли не машини, доста материал на склад, в момента като отидох цеха не работеше, нямаше и един кошер дори да ми покаже, единственото което ми показа бяха заготовки за рамки; даваше "приемлива" цена на кошери - ама как да поръчваш от такъв, без да видиш, без да пипнеш след сато си бил на място...?!?). И после плюете по тоя или оня, е не че не са си заслужили, но за ниска цена - ниско качество. Вярно, че за 2-3-5 кошера не е рентабилно да обикаляш цяла България на длъж и на шир(освен ако не съчетаеш полезното с приятното, тръгваш на туризъм - опознай родината за да я обикнеш...), ами тогава отиваш в местният пчеларски магазин и си купуваш кошери от тях, на малко по-висока цена(може да достигне и до два пъти тази от интернет), но поне насреща си имаш реален продавач, с който меоже да си договориш гаранция и оправдания от рода на: "аз само ги продавам - не ги произвеждам..." просто да не вървят, пък и тея търговци(по пчеларските магазинчета) които са с дългосрочна визия внимателно си подбират производителите на кошери, чиято продукция да търгуват - точно за да няма такива проблеми. Аз при нас в Русе, съм виждал кошери да продават и в магазини за мебели дори.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А, е това последното е много добре казано.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    В Силистра един производител на кошери е изложил един кошер в склад за дървен материал.
    Кошера е боядисан и е сложен така, че да е изложен на директните климатични промени, тоест не е под стряха или нещо такова. Изработката ми хареса, цената не чак толкова но си струваха. Преди седмица се върнах в склада и пак видях кошера, на едната страна на плодникът се беше появила черта по цялата дължина на страната която не е боядисана ( нямаше я по-рано ) явно материала не е издържал, не ги разбирам още, от скоро съм пчелар.
    Та идеята ми за поста е такава, че като замисъл това е страхотен начин да рекламираш продукта си, стига да не се получи както в следния случай, да си правиш анти реклама.

Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •