Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 110

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305 Виж публикацията
    От Добрич е .
    Да лошто е , че днешно време всеки ги разбира нещата докато ти вземе паричките , и след това започват главоболията.
    Ако ви покажа снимки на старите си кошери ще се хванете за главата - напукани отвсякаде , и то стари стари на по 5 години , в същото време имам подарени ветерани на по 40г. - е не зная от каква дървесина са изработени ама , не са мръднали.
    За мен е добре , че познат човек ми прави рамките и магазините на този етап , ако имам някакви изисквания си ги казвам и той се съобразява, в същото време си подбира и много добре материалите - днеска сковах всички 280 рамки които ми направи на 4 летви всичко на всичко да съм намерил чеп и той е много малък.
    Няма да забравя от първо начало си бях поръчал 50 броя рамки от Стара Загора не помня точно производителя , но като ги получих се хванах за главата :Дървесината бе пълна помия - мокра , чепове навсякъде и летвите както бяха мокри голяма част от тях имаха дъгообразна форма - отказах ги в Еконт на момента.
    Добрич ми е малко далечко,от къде си поръча рамките в Стара Загора,че аз ще поръчвам от тук pchelniramki.com
    Гледам цената им е хубава

Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Добрич ми е малко далечко,от къде си поръча рамките в Стара Загора,че аз ще поръчвам от тук pchelniramki.com
    Гледам цената им е хубава
    Помня ли вече , това беше преди четири години.
    От тогава не видя ли на живо не купувам.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305 Виж публикацията
    ...не видя ли на живо не купувам.
    А, май ще си дойдем на думата къде е "ключа за палатката"...?!?
    Някой написъл "пчелни кошери продава" в гугъл, излезли му няколко резултата в продавалник/olx и още тук-там, хванал най ниската цена, без грам да мисли какво качество ще получи за тази цена, доставено му е най-вероятно по куриер, никога не са се виждали с дърводелеца "фейс-ту-фейс"(лице в лице), да обсъдят нещата, елементи на кошерите, дребни детали, да му видиш работилницата/цеха/фабриката - какъв му е капацитета, качеството, да ти покаже готова продукция, да ти даде идеи, да ти покаже, че е в час с нещата, на ти с материята(аз съм попадал на производител, който имаше огромен цех, с какви ли не машини, доста материал на склад, в момента като отидох цеха не работеше, нямаше и един кошер дори да ми покаже, единственото което ми показа бяха заготовки за рамки; даваше "приемлива" цена на кошери - ама как да поръчваш от такъв, без да видиш, без да пипнеш след сато си бил на място...?!?). И после плюете по тоя или оня, е не че не са си заслужили, но за ниска цена - ниско качество. Вярно, че за 2-3-5 кошера не е рентабилно да обикаляш цяла България на длъж и на шир(освен ако не съчетаеш полезното с приятното, тръгваш на туризъм - опознай родината за да я обикнеш...), ами тогава отиваш в местният пчеларски магазин и си купуваш кошери от тях, на малко по-висока цена(може да достигне и до два пъти тази от интернет), но поне насреща си имаш реален продавач, с който меоже да си договориш гаранция и оправдания от рода на: "аз само ги продавам - не ги произвеждам..." просто да не вървят, пък и тея търговци(по пчеларските магазинчета) които са с дългосрочна визия внимателно си подбират производителите на кошери, чиято продукция да търгуват - точно за да няма такива проблеми. Аз при нас в Русе, съм виждал кошери да продават и в магазини за мебели дори.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А, е това последното е много добре казано.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Някой написъл "пчелни кошери продава" в гугъл, излезли му няколко резултата в продавалник/olx и още тук-там, хванал най ниската цена, без грам да мисли какво качество ще получи за тази цена, доставено му е най-вероятно по куриер, никога не са се виждали с дърводелеца "фейс-ту-фейс"(лице в лице), да обсъдят нещата, елементи на кошерите, дребни детали, да му видиш работилницата/цеха/фабриката - какъв му е капацитета, качеството, да ти покаже готова продукция, да ти даде идеи, да ти покаже, че е в час с нещата, на ти с материята(аз съм попадал на производител, който имаше огромен цех, с какви ли не машини, доста материал на склад, в момента като отидох цеха не работеше, нямаше и един кошер дори да ми покаже, единственото което ми показа бяха заготовки за рамки; даваше "приемлива" цена на кошери - ама как да поръчваш от такъв, без да видиш, без да пипнеш след сато си бил на място...?!?). И после плюете по тоя или оня, е не че не са си заслужили, но за ниска цена - ниско качество. Вярно, че за 2-3-5 кошера не е рентабилно да обикаляш цяла България на длъж и на шир(освен ако не съчетаеш полезното с приятното, тръгваш на туризъм - опознай родината за да я обикнеш...), ами тогава отиваш в местният пчеларски магазин и си купуваш кошери от тях, на малко по-висока цена(може да достигне и до два пъти тази от интернет), но поне насреща си имаш реален продавач, с който меоже да си договориш гаранция и оправдания от рода на: "аз само ги продавам - не ги произвеждам..." просто да не вървят, пък и тея търговци(по пчеларските магазинчета) които са с дългосрочна визия внимателно си подбират производителите на кошери, чиято продукция да търгуват - точно за да няма такива проблеми. Аз при нас в Русе, съм виждал кошери да продават и в магазини за мебели дори.
    принципно е така,но думите доверие,качество,гаранция и т.н явно вече са минало не може всичко да пипнеш и видиш преди да го поръчаш!!

Брава на тебе , рагада ма от разззз.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Кирил, моят постинг не е насочен към теб, а към цялата тема, и този който я повдигна - но ако смяташ че се отнася и за теб, твое си право...
    А при нас няма голямо изобилие от производители на кошери, в цяла Северна България не са малко, но цените нямат нищо общо с това което е там, от където идва дървеният материал... Трябва си обикаляне, няма как.
    Този пост е редактиран от Искрен Мутафов; 24.09.2014 в 01:13.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Кирил, моят постинг не е насочен към теб, а към цялата тема, и този който я повдигна - но ако смяташ че се отнася и за теб, твое си право...
    А при нас няма голямо изобилие от производители на кошери, в цяла Северна България не са малко, но цените нямат нищо общо с това което е там, от където идва дървеният материал... Трва си обикаляне, няма как.
    Искрен нали затова е този форум да си помагаме,да изразяваме мнение и така,ако искаш да закриваме форума и готово,а и откъде си сигурен че не съм видял кошерите преди да поръчам? А и не е гаранция,че като видиш дадения кошер ако ще и на рентген да го миниш не се знае новия кошер,който ще ти направи няма да е от суров материал и тем подобни неща!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    И, точно затова(заради идеята за да си помагаме) по-горе много подробно съм обяснил комплексността на факторите при избора на производител на кошери. Да, никога няма гаранция, че всичко ще е перфектно - ама начина по който орева света, пускаш линкове към интернет обяви и публикува само една снимка на коешер от който си недоволен, то остава в мен впечатление, че си си ги купил по интернет. Само, че от идеята да си помагаме залитаме да оплюваме тоя или оня производител.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    4. След 2-3 седмици престой на дъжда и слънцето материала придобива ОКОНЧАТЕЛНИ РАЗМЕРИ, които след това вече почти не се променят с времето.
    10 години брат. Да си виждал стари дървени дограми и каси на прозорци?

Най-важното при дървото е да е расло на северен склон, да е отсечено преди да тръгнат соковете напролет или след спирането им наесен, както и фазата на луната. Т.е. в годината има едни 20-30 дни в които е добре да се добива дървения материал. Питай някой стар майстор на бъчви, там тези неща са от огромно значение (в противен случай бъчвите стават само за декорация).

Това е и причината кошери на по 60 години все още да са в по-добро състояние от много нови, изкарали 1-2 зими.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •