Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 117

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    05.09.2014
    Пчеларски район
    обл. Монтана общ. Брусарци с. Буковец
    Здравеите!днес имах щастието да попадна на този форум и да се регистрирам , не знам въобще да ли се следи от някои новите постове но сам длъжен да опитам.Та предстои ми регистрация на пчелин, да видим да ли сам разбрал правилно

1.Хващам дядото и с наториалниат акт отиваме при адвокат да оформим документи за отдаване на земята / вслучая е собствена на дядото/да ми е отаде под наем или без вазмезно ,за направата на постоянен пчелин, след това при нотариуса за заверка.

2.с тези документи за ползване на дадения парцел / в регулаця/ ,отиваме при кмета / наместника на селото/ и изискваме бележка за притежаване на определен брои кошери/роеве/ и удостоверява че на даденото място имаш определен брои кошери

3. С тези документи от т.1 и т.2 отиваме в ОДБХ да пуснем вече същинското заявление за регистрацията на пчелина, като там пак се заявяват определените броеве/ роеве/
    които притежавам

4. Чак след това чакаме ветеринар за номер на пчелина и за регистрация в БАБХ и ветеринарен дневник

Простете за невежеството ми но не знам да ли сам разбрал правилно, ако модераторите стметнат за добре нека изтрят поста , да не се повтаря, някои да одговори дали сам в правелната посока

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от sstania Виж публикацията
    Здравеите!днес имах щастието да попадна на този форум и да се регистрирам , не знам въобще да ли се следи от някои новите постове но сам длъжен да опитам.Та предстои ми регистрация на пчелин, да видим да ли сам разбрал правилно

1.Хващам дядото и с наториалниат акт отиваме при адвокат да оформим документи за отдаване на земята / вслучая е собствена на дядото/да ми е отаде под наем или без вазмезно ,за направата на постоянен пчелин, след това при нотариуса за заверка.

2.с тези документи за ползване на дадения парцел / в регулаця/ ,отиваме при кмета / наместника на селото/ и изискваме бележка за притежаване на определен брои кошери/роеве/ и удостоверява че на даденото място имаш определен брои кошери

3. С тези документи от т.1 и т.2 отиваме в ОДБХ да пуснем вече същинското заявление за регистрацията на пчелина, като там пак се заявяват определените броеве/ роеве/
    които притежавам

4. Чак след това чакаме ветеринар за номер на пчелина и за регистрация в БАБХ и ветеринарен дневник

Простете за невежеството ми но не знам да ли сам разбрал правилно, ако модераторите стметнат за добре нека изтрят поста , да не се повтаря, някои да одговори дали сам в правелната посока
    При нас в русенско поне реда е малко по-различен, или поне последователността:
    1. Отивам в ОДБХ и им сазвам че искам да регистрирам пчелин, попълвам някаква бланка(не си спомням точно каква) и ми дамат регистрационен номер на животновъдният обект(ЖО).
    2. Това с адвоката можеш да го прескочиш, нотариуса ще ти свърши същата работа - ще ти подготви договор за наем на мястото. Но аз ги прескачам и адвоката и нотариуса. Изготвям си сам един договор със собственика на мястото(баба ми, или баща ми), а ако и на мое име нотариалният акт, то не ми трябва договор(представя се само нотариалният акт в ОДБХ). Но ако ЖО ще се регистрира не на физическо лице, а на ЕТ(едноличен търговец), то тогава трябва договора за наем да е нотариално заверен.
    3. С номера на ЖО отиваме при кмета/наместника на населеното място, за да ни издаде удостоверение, че пчелина ни е вписан в регистара на кметството(това го искат от ОДБХ, защото при евентуални пръскания на посеви или за комари - кмета е длъжен да ни уведоми). Аз обикновенно се ги подготвям сам удостоверението в два екземпляра, нося го на кметицата за подпис и печат, едното остава в кметството, другото го нося в ОДБХ.
    4. Отивам в ОДБХ нося документа за собственост(наем), удостоверението от кмета и вече може да се населва пчелина - дали с декларация за собственост на пчелни семейства или с ВМС(пътен лист за купени/преместени пчелни семейства). Ветеринарният дневник може да се попълни още в началото, но със сигурнос трябва и още един документ. Договор с частно практикуващ ветеринар за преглед на пчелите(че им е джи пи).
    Такава е при нас последователността, освен ако не са направили някакви промени последните месеци, щото те нещата в ОДБХ, доста динамично се променят - е гледам ги вчера протестират нещо и те за пари...

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Договора за наем може да се завери от кмета на населеното място.Ако е малко село става лесно, всички се познават.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от aleko Виж публикацията
    Договора за наем може да се завери от кмета на населеното място.Ако е малко село става лесно, всички се познават.
    Да, може. При нас когато е между физически лица не искат договора да е заверен, но пък искат копие на нотариалният акт.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    При нас пък искат и скица на имота и после идват да проверят дали кошерите са номерирани съгласно действащите наредби и дали имаш изградена база на обекта за съхранение на инвентара и вадене на меда. Това последното е пълна глупост според мене, ако имам 3-4 пчелина на всеки о тях ли трябва да имам база за вадене на меда? И от собствен опит мога да твърдя че колкото по далече е базата за вадене на мед от пчелина (особено сега през есента) толкова по добре - риска от нападение се свежда до минимум, но ...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    При нас пък искат и скица на имота и после идват да проверят дали кошерите са номерирани съгласно действащите наредби и дали имаш изградена база на обекта за съхранение на инвентара и вадене на меда. Това последното е пълна глупост според мене, ако имам 3-4 пчелина на всеки о тях ли трябва да имам база за вадене на меда? И от собствен опит мога да твърдя че колкото по далече е базата за вадене на мед от пчелина (особено сега през есента) толкова по добре - риска от нападение се свежда до минимум, но ...
    Посещението на място го прявят с цел да проверят дали имаш съответната бройка, и дали са номерирани според нормативната уредба(НАРЕДБА No 27 от 10.07.2002 г. за регистрация и идентификация на пчелните семейства). Скицата можби я искат понеже при определяне на капацитета изискват минимум 5кв.м. за пчелно селейство.
    А това за базата предполагам го правят при регистрация по НАРЕДБА № 26 ОТ 14 ОКТОМВРИ 2010 Г. ЗА СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ДИРЕКТНИ ДОСТАВКИ НА МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА СУРОВИНИ И ХРАНИ ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД, защото там има някакви конкретни изисквания.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •