Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 117

Преглед на хибрид режима

Така е но при нас за да се регистрираш в кметството ти искат регистрация в ДАБХ ... Миналия април минах по този път
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Така е но при нас за да се регистрираш в кметството ти искат регистрация в ДАБХ ... Миналия април минах по този път
    Нали точно това съм писал. А за да се регистрираш в ДАБХ ти искат документ за основание за ползване на земята върху която е пчелина ти, и ако пчелина ти е в горски фонд се получава омагьосания кръг защото в горското ти искат регистрацията от кметството.

Значи нещо не сме се разбрали и то вероятно проблема е в мен или сме почнали да говорим за различни неща. Имах предвид че за да вземеш земя от горското за пчелин ти искат да имаш действащ такъв, така излиза на практика. За да им представиш документ за животновъден обект от ДАБХ и чак тогава да ти отпуснат място и него да си регистрираш.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Аз постъпих така:
    1. Избрах си место в ДГФ и без да питам никого поставих на него 11 бр. пчелни кошера - в закона пише повече от 10 бр..
    2. Взех от обслужващия района ветеринарен лекар поредния номер за регистрация на животновъден обект, като ми го запази за последваща регистрация на такъв.
    3. С този номер отидох и регистрирах пчелина в кметството /общината/ и взех служебна бележка, че имам регистриран пчелин вписан в регистъра по чл. 8 от ЗП
    4. Със служебната бележка подадох заявление за учредяване право на ползване за изграждане на постоянен пчелин в държавен горски фонд.
    5. Със заповедта за учреденото право на ползване / удостоверяващо правото на ползване на земята/ подадох заявление за регистрация на пчелина в ДАБХ.
    и сега съм топ от всякъде.
    И пак повтарям в горското нямат никакво правно основание да ти искат регистрация в ДАБХ. По закон на тях им се представя само регистрацията в регистъра воден в кметството по чл. 8, ал. 1 от ЗП.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •