Ами това е материала, който ще ти свърши работа, само че ще трябва да вземеш по-голяма дебелина, за да стане плоскоста по-твърда. Например 3 или 4mm. А дали става за хранителни цели не знам, но съдейки по това, че е чисто PVC с микромехурчета въздух, предполагам че вероятно става.
По въпроса със здравината и огъването - ами този материал е с коравина приблизително като на фазера, ако е със същата дебелина. Другия вариант да провериш е като вземеш една кредитна карта и се опиташ да я огънеш - това пък е коравината на материала, ако е с 1 мм дебелина.

Цитат
) така че може и да пропусна и запасително подхранване . Зимувам ги на 2 корпуса ЛР с изцяло мрежесто дъно без юргани парцали и други подобни материали
. Отгоре ползвам брезент с прорез за хранилка и вградена изолация в капака (имам и кошери със милерови хранилки зимуващи по метода на Г.Гърдев) . Оторена прелка на горния корпус е задължителна . Гледам семейството да се намира между двата корпуса при окончателно зазимяване , тоест горния корпус в никъкъв случей не го оставям на 100 % пълен с мед , средните 3-4 пити задължително да имат празни килийки в долната 1/3 -та . От тук на сетне ми предстои 1 или 2 третирания (зависи от контролата на първото ) с ОК чрез покапване някъде началото на октомври а до тогава един контролен преглед за преценка на хранителните запаси и където е необходимо запасяване с инвертен сироп и това ще е . Това е началото на новия пчеларски сезон 2014-2015 г. Изходите от него са пряко свързани със сегашните ни дейности по пчелините . Успех на всички ви !!!