Матеев, съгласен съм, че където има контрол са налице възможностти за корупция.В своята еволюция обществото е стигнало до разбирането, че по-голямата злина е отсъствието на контрол.Приети са различни прагматични и компромисни принципи, които да генерират една поносима среда на живот.Човекът във всяка една верига е рисков елемент, такъв е живота, не сме идеални и всеки прави избор.Едва ли има държава в света, която си е поставила цел да изкорени тотално престъпността, но всички гледат тя да е в определени граници, които недопускат значими вреди за обществото.Що се отнася до богати и бедни, тук не извършвам дискриминация спрямо дадена група, а само изевявам своята нетолерантност, когато първите злоупотребяват с богатството и възможностите, които предоставя то.
Американци искат да знаят кои продукти съдържат ГМО, но това право им е отнето с мотива, че компаниите имат правото да мълчат, като псоледно не знам какъв напредак са постигнали по този казус.ГМО хранителната промишленост в Америка представлява поне около 70% от цялата, като анти-гмо настроенията се увеличават, търсенето на биологични продукти или такива, които не съдаржат ГМО се увеличава.За добро или лошо, експеримента с хората е започнал.Държави като Франция,Германия,Италия,Русия и други забраняват отглеждането на ГМО и очакват да видят резултатите при тяхното дълготрайно използване.Аз съм на мнение, че неща от изключителна важност, като това какво поглъщаме, трябва да изчакаме докато се убедим, че ГМО няма сериозни вреди за човека и екосистемата като цяло.Технологиите са бъдещето, може някъде там храните ни да са изцяло синтезирани, но за да стигнем до там, крачките трябва да са примерени и поемем рискове, които си заслужават.
Между другото прогресията с увеличаването на населението е валиден същия природен закон за популациите, който не позволява на една група да стане по-голяма от възможностите на екосистемата.В този смисъл, дали ще са 10,15 и т.н. милиарда популацията ще прекъсне своя тренд(растеж).
Що се отнася до теорията на вероятностите, знам че ти е слабост, още от времето, когато ти бях клиент в СТС Финансе.Ако си стигнал до някакви интересни заключения и желание да ги споделиш, ти си на ход.