Аз се чудя, като ги пишете/четете тези неща, в какъв свят си мислите че живеят всички останали?Да се върнем на темата за семената терминатори. Постепенно цялата обикновена царевица, ще бъде заразена от тези семена и всичката царевица ще стане от типа "теминатор". Тогава фермерите няма да могат сами да си призвеждат семена и ще бъдат абсолютно зависими от фирмите производители на ГМО семена. Ето ви начин за да се държат земеделските производители в пълно подчинение. Те ще трябва да купуват и засяват само това, което ги заставят големите фирми, производители на ГМО смена.
Ще се опитам да ви покажа цялостната картина
От ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ по света масово се засява ХИБРИДНА ЦАРЕВИЦА, ХИБРИДНИ СОРТОВЕ ЖИТО, ЕЧЕМИК и т.н. ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ!!!!!!
Човек отдавна е преобърнал всяко едно камъче което е било възможно да се преобърне и нищо което е било в природата вече не е същото. Дори врабчето е продукт на средата създадена от човешката дейност. (почти) ВСИЧКО което ядем днес е продукт на човешката дейност - царевица, домати, картофи, жито..... СОРТОВЕТЕ които ядем днес, в Природата не ги е имало, а са СЪЗДАДЕНИ от човека.
В миналото се е практикувала т.н. масова селекция (random mass selection). Всеки земеделец си засява нивите, а част от продукцията отива за семе за следващата година. Това е процес извършван ХИЛЯДОЛЕТИЯ. Прогресът е изключително бавен, но за сметка на това постоянен и стабилен. Сега е модерно да наричат този начин на отглеждане на културите "УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ".
Със напредването на науката се появяват и новите по-продуктивни сортове. За съжаление, масовото им внедряване си има последица - някое звено от биоверигата се приспособява специално към тяхното използване или пък огромните площи от култура към която той е максимално приспособен му дават възможност за неограничено увеличаване на популацията си. От просто едно от животинчетата в Природата, то се превръща във вредител ( царевичният бръмбар коренояд/коренов червей някога е съществувал в прериите и е пасял трева).
За да се подтиска популацията му и за има реколта започват да се използват различни "пестициди". Да, но никой пестицид не в вечен и скоро Природата създава усточива популация от въпросния вредител. За съжаление, генетичната сходност на една културата/сорт само допринасят за масовото размножаване и пораженията от такъв вредител (дали ще е вирус, гъбичка или насекомо - резултатът е един и същ) - вредителът се разпространява като "горски пожар"
Минава време, измислят се все по-нови и по-нови пестициди които да заменят старите, вече неефективни такива.
НО ЕТО ТУК идва СЛЕДВАЩИЯ проблем - трудно е постоянно да се измислят, откриват и изобретяват пестициди, които ХЕМ ПОДТИСКАТ ефективно популацията на даден вредител, ХЕМ НЯМА ВРЕДЕН ЕФЕКТ за растението/културата, ХЕМ е и "БЕЗОПАСЕН" за човека.