Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 180

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Ее "шефе", като четях горните редове и за момент си помислих, че става дума за Господ. Слез долу на земята и виж тези, които имат нужда от много неща. Слез и виж тез, които си оставил да ти вършат работата, как са се разпасали и колят, и бесят от твое име и хич не ги е еня, кой как изкарва благините ти. Дано не мислят всички по този начин.
    Трябва ли и Бойко Борисов да кацне на земята и да започне да си прави срещи с чистачките на всички учреждения, за да вникне в техните проблеми, и така да усъвършенствува парцалите, с които чистят подовете? Ако това го правеше, кой тогава ще управлява държавата?

Да, управителя на една голяма организация е "Господ" за тази структура, и слизането на земята в повечето случаи е ВРЕДНО ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА, защото ще отнеме колосално лично време с нулев ефект за организацията. Съгласен съм че от популистки подбуди това от време на време трябва да се прави, но предполагам критикуващия не е наясно колко е ценна всяка една секунда от времето на шефа, и как ако му отнемеш 15 секунди за някоя глупост, ти така оставяш нерешен някой друг много по-важен проблем, от който например могат да пострадат всички в организацията. Нека само веднъж критикуващия да се опита да свърши някаква важна работа, която изисква съсредоточаване и спокойствие, но паралелно с нея телефона да му звънне 100 пъти и да проведе 100 безсмислени разговора, и отделно от това през кабинета да се извъртят 100 човека и всеки да му загуби времето с например 100 лични проблема или 100 служебни, но дребни, и най-накрая важната работа, от която зависи съдбата на организацията, пак да е свършена качествено. Опитайте се само веднъж да го направите това и ще разберете защо шефовете си изключват телефоните и защо слагат секретарка като бариера на достъпа към тях.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Трябва ли и Бойко Борисов да кацне на земята и да започне да си прави срещи с чистачките на всички учреждения, за да вникне в техните проблеми, и така да усъвършенствува парцалите, с които чистят подовете? Ако това го правеше, кой тогава ще управлява държавата?

Да, управителя на една голяма организация е "Господ" за тази структура, и слизането на земята в повечето случаи е ВРЕДНО ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА, защото ще отнеме колосално лично време с нулев ефект за организацията. Съгласен съм че от популистки подбуди това от време на време трябва да се прави, но предполагам критикуващия не е наясно колко е ценна всяка една секунда от времето на шефа, и как ако му отнемеш 15 секунди за някоя глупост, ти така оставяш нерешен някой друг много по-важен проблем, от който например могат да пострадат всички в организацията. Нека само веднъж критикуващия да се опита да свърши някаква важна работа, която изисква съсредоточаване и спокойствие, но паралелно с нея телефона да му звънне 100 пъти и да проведе 100 безсмислени разговора, и отделно от това през кабинета да се извъртят 100 човека и всеки да му загуби времето с например 100 лични проблема или 100 служебни, но дребни, и най-накрая важната работа, от която зависи съдбата на организацията, пак да е свършена качествено. Опитайте се само веднъж да го направите това и ще разберете защо шефовете си изключват телефоните и защо слагат секретарка като бариера на достъпа към тях.
    Вие сте жив за оплакване г-н Матеев.

В компанията в която работех преди време изпълнителен директор беше чужденец. В офисът работеха около 40-50 човека. Минимум веднъж седмично им купуваше закуска и лично им ги даваше /винаги намираше време да разговаря с тях/ . Текучество на персонал нямаше. Цялата компания в БГ около 1000 човека. В края на годината всички получаваха не само 13,а 14 а и15 заплата.Имаше и др. придобивки.Компанията се разрасна до около 3300 човека управлява се отново от чужденци, но те са както пишете Вие "Господ" и нямат време за простолюдието, намаля печалбата, остана само 13 заплата, текучеството в офиса не е мит /почти на 100% всички са нови кадри / .

Сега ще ме опонирате, че едва ли не всичко е стечение на обстоятелствата или косвени причини. Може и така да е, зависи от гледната точка.

Защо Наполеон е бил толкова велик. Той също е имал грижи . Е нямал е телефон с който да провежда по 100 разговора /лелеее смятай ако е имал GSM щял да превземе и Русия/ и не е живял в толкова динамично време, но с това с което е разполагал никак не му е било толкова лесно да управлява такава армия. Историята твърди че е водил много диалози и то не само с висшият офицерски състав, а и с обикновения войник.
    На нас хората ни е даден РАЗУМ /не съм сигурен че всички го използват/ за да разсъждаваме и да се усъвършенстваме, и езици на които да говорим, комуникираме, общуваме помежду си /животните също общуват помежду си,но го правят с ограничен брой звуци/ за да водим диалог .

Един директор на компания събрал висшият и среден мениджърски състав на едноседмична почивка.Забавление до дупка.Ядене и пиене на корем. В края на почивката извадил резултатите от свършената работа на всички звена в тяхно отсъствие. Една част от тях са били с положителен баланс, други без промяна, а трети с отрицателен,но като общо компанията за тази една седмица е била с положителен баланс. След това една част от мениджърите повишил, други изпратил на обучение, а трети уволнил. Защо е постъпил така /кого повишил, уволнил и изпратил на обучение/?

А що се отнася до Бойко Борисов и той ходи при простолюдието и разговаря с тях /предизборни кампании, рязане на лентички и др./ не е често, но се случва.

Най-добрите на директори са тези които са тръгнали от долното стъпало и са изкачвали всяко едно сами, а не са прескачали стъпала или учил не изучил хоп началник и да си мисли колко е велик.Както е писал Алеко Константинов "Пази боже сляпо да прогледа"

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    защо шефовете си изключват телефоните и защо слагат секретарка като бариера на достъпа към тях
    За да чукат същите тези секретарки, които им служат за бариера, когато вършат тъй неотложните дела свързани с просперитета на държавата и им пречи да погледнат надолу от хеликоптера си. Хей "шефе" Слез малко по ниско, че вече доста започна да ти изтива мозъка от висините, които обитаваш. Шегувам се.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

:)

@scutellator Въпроса беше за ГМО в пчелни продукти. Нали така?!?!
    Интереса на нашия пчелар или земеделец няма да го защити държавата.
    Това исках да кажа.
    Държавата ни е прекалено слаба и няма да може да каже и дума, ако отворим вратите широко.
    И след това дадох обосновка защо мисля така.
    Дали съм прав или не...само историята ще покаже.

@s3s3s3 "Нас на манипулира Германския пчеларски интерес, а представи си какво се случва като на вземат на прицел ГМО корпорации."
    Това бях казал. Не съм обвинявал фирмите тук, че вземат на 5лв, а продават на 12лв.
    Напротив(виж горе)...мисля, че и те и ние сме прецакани от друга страна.
    Но кой го боли повече и защо го боли е нещо друго.
    Мисля, че по-голямата част от тази тежест се прехвърля на пчеларя, но това не значи, че и фирмите не страдат от това.
    Ако една фирма си е договорила 12лв, а не 6лв...еми браво...може го - прави го.
    Нека такива фирми да дърпат напред.
    Те са си направили сметките, направили са си инвестициите и печелят.
    Това е целта на всяко бизнес начинание.
    Какво точно остава при тях няма как да знам.
    Аз нямам намерение да бъркам смеси и да изнасям мед, защото това за мен са излишни рискове и затворени пари.
    Там идва мястото на всички други по веригата и съм доволен, че ги има.
    Друг е въпроса дали е справедлива цената спрямо разходите.
    Чакай сега...какви амортизации и какви лихви по кредити - това мен не ме интересува, точно както и другата страна не я интересува аз какво съм вложил.
    Ако една фирма се занимава само с мед и зависи от него, то това си е техен управленски проблем.
    Мисля, че никого не го интересува дали другата страна ще е на печалба.
    Това е риск на контрагента и той работи за собствена сметка.

@Mateev Мисля, че много ясно казах... "Мислех да не го казвам това без да имам фактура пред мен, но мисля че мога да имам вяра на човека."
    Аз мисля, че мога да имам доверие на този човек.
    А дали това доверие е оправдано е друг въпрос.
    Защо вярваш, че тези маржове ги няма?!?!
    Друг е въпроса можеш ли да пипнеш там без да ти се запали кола или къща. (Не говоря за мед)
    Защо се изнервяте, след като аз категорично съм казал...нямам фактура пред мен и не съм го видял с очите си.
    Не съм виждал договора към тази фактура и не се знае там какво може да е вписано.
    Работил съм с този човек и му имам доверие и смятам, че няма причина да ме лъже.
    Предполагам, че е счетоводител във фирмата или в кантора работеща за тази фирмата.
    Няма какво повече да му мисля.
    Ако цената бъде потвърдена и от други, то сериозно ще се замисля по въпроса къде остава разликата.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Много дълги и отегчителни станаха "филмите"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •