Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от atanasov_msb Виж публикацията
    Е математика какво толкова те в европа дали не го правят?? После върви разправяй натурален и прочие
    Какво правят в Европа, Китай, САЩ или някои други страни се вижда на клипчетата в YouTube. Какво правим ние? Трябва ли и ние да бъдем като тях - да наливаме сиропа с цистерната? Нека един път да бъдем различни. Ако пчелина се регестрира за биопроизводство на мед тогава какво правим? "= биологичното пчеларство изисква такова управление на кошерите и пчелните семейства, което да натрупва достатъчно мед и прашец, така че да не се подхранва. Ако се налага подхранване, то да става само с пчелен мед;"-цитат от една наредба. Значи, че трябва да се справяме и без помощта на сиропа. Значи, че трябва да имаме и високи добиви. А как ще го постигнем без така лесния начин- наливаш и си пееш, а после математиката е лесна - 20, 30, 50, 100 от кошер. Както беше трудна тази година ходи ми ги изкарай да видим как ще стане магията. Питаме се защо цената на меда е ниска- ами отговора е ясен. Потърсете в нета колко струва горски мед в Москва и защо е толкова?

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Какво правят в Европа, Китай, САЩ или някои други страни се вижда на клипчетата в YouTube. Какво правим ние? Трябва ли и ние да бъдем като тях - да наливаме сиропа с цистерната? Нека един път да бъдем различни. Ако пчелина се регестрира за биопроизводство на мед тогава какво правим? "= биологичното пчеларство изисква такова управление на кошерите и пчелните семейства, което да натрупва достатъчно мед и прашец, така че да не се подхранва. Ако се налага подхранване, то да става само с пчелен мед;"-цитат от една наредба. Значи, че трябва да се справяме и без помощта на сиропа. Значи, че трябва да имаме и високи добиви. А как ще го постигнем без така лесния начин- наливаш и си пееш, а после математиката е лесна - 20, 30, 50, 100 от кошер. Както беше трудна тази година ходи ми ги изкарай да видим как ще стане магията. Питаме се защо цената на меда е ниска- ами отговора е ясен. Потърсете в нета колко струва горски мед в Москва и защо е толкова?
    не че съм за но тука говорим и за рентабилност мисля че не сме на ниво качество в момента при това качеството на меда е доста разтегливо понятие.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Nik_m от кои корпус на отводки вади мед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Nik_m от кои корпус на отводки вади мед.
    Различно, на едни от 2ри, на по силните от 3ти на други сложих магазини. Зависи кой как се разви преди пашата и какъв инвентар имах защото сложих всичко налично.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Различно, на едни от 2ри, на по силните от 3ти на други сложих магазини. Зависи кой как се разви преди пашата и какъв инвентар имах защото сложих всичко налично.
    От 2-ри тоест си вадил и от плодника,или ползваш за плодник само 1 корпус.Нали предимството на многокорпусните кошери е това че при тях се ползват повече коруси за плодник.1-2 корпуса за плодник е все едно се гледа дадан-блат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При корпусните няма плодник майката ако не я ограничиш работи където и хареса 1,2,3корпус.
    Вадя от всякъде като преценявам да има достатъчно запаси и за пчелите.
    Тези на 2 корпуса бяха ограничили яко майката, но нямах с какво да ги разширя.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от atanasov_msb Виж публикацията
    не че съм за но тука говорим и за рентабилност мисля че не сме на ниво качество в момента при това качеството на меда е доста разтегливо понятие.
    Значи пълним кацата за рентабилност, пък ако ще да е и с л...а, а въз основа на понятието - с разтегливи л...а.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    ...Ако пчелина се регестрира за биопроизводство на мед тогава какво правим? "= биологичното пчеларство изисква такова управление на кошерите и пчелните семейства, което да натрупва достатъчно мед и прашец, така че да не се подхранва. Ако се налага подхранване, то да става само с пчелен мед;"-цитат от една наредба. Значи, че трябва да се справяме и без помощта на сиропа...
    До някъде - да, но не е точно така. В биологичнот пчеларство също може да се ползва захар, но трябва да е 15 или повече дни преди медосбора, и да е биологична захар. Едва ли някой би давал - аз в магазин не съм срещал такава, но ако има сигурно ще е кажи-речи на цената на меда.
    А, има и една друга вратичка в наредбата която цитираш - при положение, че пчелите са застрашени от глад, и с разрешението на био-сертифициращият орган(фирма) може да се извършва и подхранване с обикновенна захар.
    И къде им излизат нещата на био-то?!? - има една фирма "специализирана" в търговията(изкупуването) на био мед. Същата купува и не био мед, а за биото дава с 5% по-висока цена, като им го взима меда на "отговорно съхранение" и плаща след няколко седмици(до 40 дни).

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    До някъде - да, но не е точно така. В биологичнот пчеларство също може да се ползва захар, но трябва да е 15 или повече дни преди медосбора, и да е биологична захар. Едва ли някой би давал - аз в магазин не съм срещал такава, но ако има сигурно ще е кажи-речи на цената на меда.
    А, има и една друга вратичка в наредбата която цитираш - при положение, че пчелите са застрашени от глад, и с разрешението на био-сертифициращият орган(фирма) може да се извършва и подхранване с обикновенна захар.
    И къде им излизат нещата на био-то?!? - има една фирма "специализирана" в търговията(изкупуването) на био мед. Същата купува и не био мед, а за биото дава с 5% по-висока цена, като им го взима меда на "отговорно съхранение" и плаща след няколко седмици(до 40 дни).
    Та значи аз не си храня пчелите със захар (само отводките за да им помогна малко) и моя мед не е БИО, а те могат да ги хранят със захар и тогава техния е БИО. И какво излиза - както казваше един наш колега от нашия край "все мед". Само, че на мен го плащат по 4.20, а на биото двойно и тройно. Да - какво ли се чудя- просто забравих в коя държава живея.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Та значи аз не си храня пчелите със захар (само отводките за да им помогна малко) и моя мед не е БИО, а те могат да ги хранят със захар и тогава техния е БИО. И какво излиза - както казваше един наш колега от нашия край "все мед". Само, че на мен го плащат по 4.20, а на биото двойно и тройно. Да - какво ли се чудя- просто забравих в коя държава живея.
    Къде е това двойно и тройно - нали ти казвам изкупвача им плаща с 5% повече. А основното изискване да си "БИО" е да си плащаш на сертифициращият орган(фирма) годишна абонаментна такса...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •