Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 39 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 385
    Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    Да споделя и моите случаи с жилене от пчели. Когато започнах да пчеларствам вече бях жилен като малък от пчела и оса. Помня първите жиления по ръцете 2012 г. Пръста дето ме ужили пчела стана много дебел, почти да се пръсне, така е подут щото няма свиване, почти до лакътя се подух. Случи се една сутрин максимума настъпи късния следобед, вечерта посетих болница, където всъщност даже ми стана по-зле. След 2 дена затихна. По лицето първите жиления пак бяха помнещи се. Примерно жилене по челото, малко по-малко отровата слиза надолу, имах случай да шофирам с едно око. Това бяха случаи от първите месеци на първата година. По после почти няма поражения, ако нацелят вена на ръката се подувам за кратко.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от Vankata-BG Виж публикацията
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
    Не съди за всички от изказването на един. Има и дори ХОРА.ЧОВЕЦИ - малко са но са истински
    Има и такива който се намазват.....
    Нищо лично

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да не е АТРОПИН? Той е универсална противоотрова, и може да се бие през дрехите. Използва се от войници, когато бъдат обгазени от бойни отровни вещества. Има изключително бързо и ефективно действие като противоотрова на дълъг списък от отровни за човешкия организъм течности и газове.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Vankata-BG Виж публикацията
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.
    Извинявай ако съм те обидил, не ми е било това целта, но не мисля че е редно още с първия коментар да нарушаваш правилата като пишеш на маймумица.
    Също това е неуважение към останалите участници в форума.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от БУТАНЯ Виж публикацията
    за мен неса добри хора защо и аз като теб написах нещо и те ме нападнаха като кобри
    Приятелчета, никой не ви напада като "кобри", а просто ви се казва да не пишете на латиница. Когато се регестрирате в даден форум, там някъде пише - СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА?. И вие набързо пляскате една чавка без дори да хвърлите едно око на написаното и вече сте във форума. И с първият си пост сте вече сгазили лука, а извиненията, че се е скапал компа, че не можете да пишете на кирилица, ..... и т.н. си е пълно неуважение към всички колеги тук.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Днеска карах един дядо спешната след ужилване от пчела, там се заговорих с докторите за ефикасно лекарство при ужилвания и единия доктори ми каза че имало нещо като като готова инжекция с разреден урбазон (готова за поставяне при екстремни ситуации, можела да са поставя дори и през дрехите), но не можа да се сети как се казва ??? Някой да знае нещо по въпроса ?
    да не би да се взема през устата щото знам как се казва

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    По принцип има такива инжекции,колкото химикалка са и са готови за инжектиране.Имам приятел в Америка,който си носи такава,но тук не съм търсил.Аз си купих СОЛУ-МЕДРОЛ - представлява шишенце с хапче плюс разтворител.При нужда се стиска,мембраната се къса и разредителя се смесва с кортикостероида.До минута си готов с инжекцията.Като си купуваш спринцовката гледай иглата да е с нормални размери,щото на мен ми дадоха едни като за кон.СОЛУ-МЕДРОЛ е 40мг., за възрастен при реакция е необходимо поне 80мг,тоест две инжекции по 40мг. Виж тук : http://apteka.framar.bg/18001396/%D1...-%D0%BC%D0%B3-

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Инжекция е, днес говорих с позната аптекарка, каза че ги има и в БГ но бързах и не им запомних името. Знам само че едната е от 80 а другата от 120 мг и приема е според килограмите. Цената им а около 10 лева, а трайността 5 години което е приемливо според мен. Като приключи напрежението по последната паша ще се поинтересувам по подробно и ще пиша тук.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Някой можели да ми разтълкува това.Изследванията на кръвта показват 0,87KUA/I
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри ангел 013.jpg‎  

Страница 20 от 39 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •