Ами при мене е така - имам остър дефицит от неизградени рамки вече две години, и при това без да искам съм направил хиляди експерименти с какво ли не. Ами градят си пчелите - къде с кеф, къде по принуда или насила, ама си градят. Особенно по време на паша - ами тогава правят чудеса. От 400 чужди кошера за два сезона направих повече от 2000 - това са си над 40 000 изградени мои си рамки от всякакви модели, включая и с пластмасови основи. Не казвам че стана лесно и без проблеми, но стана. Голяма част от тези рамки бяха полуизградени и така презимуваха, и тази година ги доизградиха.
Аз въобще се чудя откъде на някого ще му хрумне, че пчелите не искат да доизграждат стари пити. Това не е вярно. Та нали при всяко едно вадене на мед питите се обрязват по ръба на рамката, и следващата година те отнова са изградени и надути с по 3-4 милиметра отгоре над предишната година. Нима това всеки не го е виждал с очите си? Нима всеки не е виждал с очите си как пчелите поправят щети по питите, при това понякога щетите са с голяма площ?

Цитат