Ето поглед на прелката отблизо:
Забележете сглобката - челната стена на сандъчето се спуска до долу, а не да свършва на дънната дъска и дънната дъска да стърчи, за да се оформи площадка за кацане. Отказах се от площадката за кацане и въобще го направих така, за да може водата при стичането си по стената да не попада на хоризонтална цепнатина, през която да може да влезе вътре.
Забележете и как съм направил самия отвор на прелката - той е подсилен с дебела полипропиленова тръба. Това е направено така, защото именно около прелката пчелите най-много обичат да прогризват. Пропиленовата тръба е залепена за фибрана с лепило C-200.
Забравих да кажа - с C-200 са залепени и всички останали детайли на нуклеуса. Навсякъде, където има допиране на детайл до детайл, предварително има нанесен и тънък слой C-200. Ако лепилото е течно и гъсто, нанася се с шпатула. Другия вариант е да го разредите малко повече и да го пръскате със спрей. Пробвах и двата варианта - получава се великолепно. Важното е само слоя да е тънък, иначе лепилото излиза извън цепнатините, разширява се и става голяма цапаница и грозотия.
Разните му видии, с които допълнително съм пристягал детайлите, са сложени защото не ми се чакаше лепилото да засъхне. Иначе след засъхване основната здравина ще се осигурява от лепилото, а не от видиите. Нещо повече - тези видии много бързо ръждясват, и само след година по нуклеуса ще има ръждиви чучурки. За да се избегне това вариантите са два - ХРОМНИКЕЛОВИ ВИДИИ, но цената им е много висока и не си заслужва, и втори вариант - защита на главичките на видиите от достъп на атмосферна влага. Това все още не съм измислил как да го направя. Може би ще ги пръскам с някакъв защитен лак - знам ли. Или пък да нарежа и да слагам малки алуминиеви лепенки върху всяка главичка на видия. Ако имате други идеи - кажете ги. Така или иначе боядисването на нуклеуса ще боядиса и главичките на видиите, но не знам дали това ще е достатъчно за защита от корозия.