Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 506

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Първо започвам с уговорката, че не съм пчелар а се занимавам с пчеларска електроника покрай необходимостта да се създаде система за охрана на пчелините.
    Най-сетне изплю камъчето. След като не си пчелар, ми е интересно как се занимаваш с пчеларска елктроника, която да отговаря на изискванията на пчеларите.
    Спомням си как ме иронизра в друга тема с необходимостта от бронирана машина и тем подобни. Ако още тогава знаех, че не си пчелар, а просто "бизнесмен" търсещ реализация на производството си, щях да ти......
    Просто съвет от мен, не упреквай пчеларите в своите изисквания и необходимости, след като незнаеш за какво става въпрос..

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Най-сетне изплю камъчето. След като не си пчелар, ми е интересно как се занимаваш с пчеларска елктроника, която да отговаря на изискванията на пчеларите.
    Спомням си как ме иронизра в друга тема с необходимостта от бронирана машина и тем подобни. Ако още тогава знаех, че не си пчелар, а просто "бизнесмен" търсещ реализация на производството си, щях да ти......
    Просто съвет от мен, не упреквай пчеларите в своите изисквания и необходимости, след като незнаеш за какво става въпрос..
    Много е просто - консултирам се с истински и мислещи пчелари, виждащи малко по-далеч от кошерите и от носа си. Разбира се и чета - много и най-различни източници. И го правя вече повече от три години. А лошо ли е да си създаваш бизнеса и да му търсиш реализацията?
    И когато прочета постове като този си повтарям думите на Ян Хус - "О, свещена простота".
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Много е просто - консултирам се с истински и мислещи пчелари, виждащи малко по-далеч от кошерите и от носа си. Разбира се и чета - много и най-различни източници. И го правя вече повече от три години. А лошо ли е да си създаваш бизнеса и да му търсиш реализацията?
    И когато прочета постове като този си повтарям думите на Ян Хус - "О, свещена простота".
    Аха истински и мислещи според твоя мироглед или просто защото ти споделят това което искаш да чуеш. Три години? Бре ти доста време се занимаваш.
    Не е лошо да търсиш реализация на бизнеса си, въпроса е да не се мъчиш да иронизираш идеите на пчелари споделени тук във форума. А за думите на Ян Хус мога да кажа, че важат за всички ни, апропо в това число си и ти.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Аха истински и мислещи според твоя мироглед или просто защото ти споделят това което искаш да чуеш. Три години? Бре ти доста време се занимаваш.
    Не е лошо да търсиш реализация на бизнеса си, въпроса е да не се мъчиш да иронизираш идеите на пчелари споделени тук във форума. А за думите на Ян Хус мога да кажа, че важат за всички ни, апропо в това число си и ти.
    Да мислещи хора, с които сме обсъждали нещата. Можеш да почнеш от тук: http://beehoneyportal.com/forum/view...=1876&start=15 и да се връщаш назад-напред за да разбереш от къде тръгнаха идеите. Не си мисли, че те са се зародили тук, в този форум!
    А думите на Ян Хус са си още в сила и за всички ни.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да мислещи хора, с които сме обсъждали нещата. Можеш да почнеш от тук: http://beehoneyportal.com/forum/view...=1876&start=15 и да се връщаш назад-напред за да разбереш от къде тръгнаха идеите. Не си мисли, че те са се зародили тук, в този форум!
    А думите на Ян Хус са си още в сила и за всички ни.
    Това съм го чел още тогава. Но за да не оплесквам темата ще спра до тук.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Това съм го чел още тогава. Но за да не оплесквам темата ще спра до тук.
    Нещо не ми се връзваш! Хем си го чел, хем се правиш на учуден.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    За да ви прекъсна спора ще предложа една идея за автоматизация от която би имало практическа полза. Дистанционно през интернет отваряне на клапа за подхранване със сироп от голям контейнер към някаква форма на хранилка. Така биха се спестили доста посещения до пчелините. От автоматизация на прелките или входовете не виждам практическа полза освен при пръскане с инсектициди.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    За да ви прекъсна спора ще предложа една идея за автоматизация от която би имало практическа полза. Дистанционно през интернет отваряне на клапа за подхранване със сироп от голям контейнер към някаква форма на хранилка. Така биха се спестили доста посещения до пчелините. От автоматизация на прелките или входовете не виждам практическа полза освен при пръскане с инсектициди.
    И от двете неща има полза.

PS 6.04.2014 И за двете неща обаче се изисква по-мощен източник на енергия. А това вече си е проблем! Той може да се реши по два начина - окабеляване на пчелина или индивидуален източник за всеки кошер. Окабеляване си струва да се прави само при стационарен пчелин, без местене на кошерите, а това в повечето случаи не се практикува. Ако се избере варианта "всеки кошер с локално захранване и електроника" тя би струвала колкото кошера.

PSS Прегледах отново това, което наричаш спор. Ами то си е чиста проба тролене и заяждане. Чудя се защо в доста форуми често става така. Води се някаква смислена дискусия по някаква тема. Участват няколко души заинтересовани, останалите четат или вметват по нещо в темата. И изведнъж се появява някой, който "ни в клин, ни в ръкав" както казва народа, започва да се заяжда с някой от участващите, да измества темата, да се мъчи по всякакъв начин да я омаже и развали. Странно удоволствие е това.
    Аз бих помолил модераторите да почистят темата.
    Този пост е редактиран от tsc1; 06.04.2014 в 09:27.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •