Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Ми не си прав. Защото по-голямата част пчелари са "любители". Демек парите си ги изкарват в "капитализЪма". И още по страшното е, че "профитата" ми се струва, че не са много активни в темата. Аз като един Неделен Пчелар, ако ще и една тенекия мед да ми дадът на "изпроводяк", няма как да участвам в събрания извън Русе. Ама бих дал 5 лв за бензин ти да ме представляваш на събранието... какво ще кажеш?
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Матеев, ни е, Руснаци имаме една хубова приказка за този случай, време ще покаже кой е прав. Инак аз предпочитам да ти връча първенство и да не ти преча, ще си гледам пчелитте и ще се развивам дейност във Варна и област. Това което пишеш ти пълна утопия. Стари организации законни и съществуват, те имат лекторска маса особенно СБП и организация на Ганчо. Много ми се иска да видя как ще накараш 200 или 300 члена на УС на тази организация да приемат общо решение когато приказка - колко пчелара толкова мнения и всички не съгласни с другия аз видях на практика. За това по добре за мен да мълча и да правя каквото правя. Извини ако ти преча в твоя форум. Ние разбираме какво губим чак след като го загубим инак правим вид че на нас не ни трябва. Двамата сме пчелари от по две три години, и аз помислих че мога да направя нещо, но разбрах че учавствувам в битка за власт. Това на мен не ми трябва. Не искам да имам власт, искам справедливост и отговорност. Явно няма да мога да разбера цялата тънкост на твоя демокрация. Лозунги имаш как при комунизма, ще видим ли действия. Именно това разединява всички и позволява да влавства Анархия. Извенявай ако съм ти засегнал с нещо. Без никакъв умисел или намерение. Изразявам мнението си. Ако тук не ми е място пиши ми и аз ще уважа искането и ще напусна форума като прекратя регистрация.
Съгласен съм, че така е най- справедливо, но как ще бъдат информирани пчеларите?
Мисля че липсата на актуална информация, както за пчелините така и за това което ще се създава е двустранен проблем.
Трябва да се помисли сериозно за този проблем , защото ми се струва че нещата може да свършат още преди да са започнали. Някъде имаше мнение, че е нужен човек като Левски да обикаля България и да създава ''комитети'', което си е доста утопично за днешно време.Ако съм от село Могила примерно как да науча за устава и т.н. освен от;
1.Пчеларските вестници
2.Телевизията
3.Интернет
4.Пощата
Колеги, чета-чета, това което пишете и честно да Ви кажа, до никаде няма да я докарате(ме). Ще попитате Защо? Амии защото така ни е заложено в гените, да не се съгласваме с мнението да другия и всеки да дърпа чергата към него си. По подобие на циганите, на които им е заложено да пеят, без да имат познание от музика. Обаче при циганите има нещо друго заложено - да се защитават един-друг , без значение кой повече е откраднал.
А, нима пчеларството не е част от "капитализма", и не би могло да бъде средство за препитание с което да вплетеш в едно хобито си и професията...?!? То тука има ли "профита" и за какво да са активни дамо да търкат клавиатурите?!? Къде и за какво да те представлявам - ти гледа ли записите от Плевен и Пловдив - една пародия на нямам думи как точно да го формулирам или обясня...
Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....
Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
- формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво
Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.
Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.
Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))