Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 64 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 640
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Не ми се сърди.
    Ама тука пчелите са на първо място. Ние ще пукнем, те ще останат.
    Не е голяма философия. Взени си 2-3 кошера с пчели. Много помагат във всяка насока. Примерно че не всички закони са "писани" и "доказуеми". Ако не ми вярваш, питай Матеев.
    За фалшива легитимност ли? Не ми трябва. "Ego sum qui sum" са казали древните римляни. Опитвам се да бъда полезен със знанията и опита си. А те не тежат колкото 5-6 кошера с насекоми!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    И в Плевен и в Пловдив на пчеларските срещи се събрахме около педесеттина човека, може и малко повече да са били(определено не повече от 100), и то на пчеларски изложения, та къде ти толкова хора(над 300) ще ги съберете само за едното му "съвещание"(отчетно или каквото и да е там събрание)...?!? Освен ако не им се плати транспорта, безплатен хотел, храна и командировъчни.
    Ми не си прав. Защото по-голямата част пчелари са "любители". Демек парите си ги изкарват в "капитализЪма". И още по страшното е, че "профитата" ми се струва, че не са много активни в темата. Аз като един Неделен Пчелар, ако ще и една тенекия мед да ми дадът на "изпроводяк", няма как да участвам в събрания извън Русе. Ама бих дал 5 лв за бензин ти да ме представляваш на събранието... какво ще кажеш?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Ако свободно се членува в новата организация без местни структури как ще се избират делегати или всеки един пчелар ще присъства на събранията, та това е невъзможно.
    Защо да е невъзможно? И не знам как е точно по закон, но мисля,
    че едно физическо лице да може да представлява повече лица ако са го упълномощили.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ха-ха .....
    Аз си наех юристи, за да ме съветват в борбата с Ганчо и Майкопроизводителната асоциация, и знаете ли коя беше първата консултация, която ми я дадоха?

Цитирам: Матеев, трябва да знаеш, че правото и правдата са две различни неща. Не ги бъркай едното с другото .............

Чакайте беее... аз за "закони" в пчеларството говорех

TSC1, не става въпрос за легитимност. Говоря за "мироглед". Едно е да ти гръмне интеграалната схема, друго е да ти умре пчелно семейство. А ако ти им казваш "насекоми"... е няма какво повече да ти кажа...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Матеев, ни е, Руснаци имаме една хубова приказка за този случай, време ще покаже кой е прав. Инак аз предпочитам да ти връча първенство и да не ти преча, ще си гледам пчелитте и ще се развивам дейност във Варна и област. Това което пишеш ти пълна утопия. Стари организации законни и съществуват, те имат лекторска маса особенно СБП и организация на Ганчо. Много ми се иска да видя как ще накараш 200 или 300 члена на УС на тази организация да приемат общо решение когато приказка - колко пчелара толкова мнения и всички не съгласни с другия аз видях на практика. За това по добре за мен да мълча и да правя каквото правя. Извини ако ти преча в твоя форум. Ние разбираме какво губим чак след като го загубим инак правим вид че на нас не ни трябва. Двамата сме пчелари от по две три години, и аз помислих че мога да направя нещо, но разбрах че учавствувам в битка за власт. Това на мен не ми трябва. Не искам да имам власт, искам справедливост и отговорност. Явно няма да мога да разбера цялата тънкост на твоя демокрация. Лозунги имаш как при комунизма, ще видим ли действия. Именно това разединява всички и позволява да влавства Анархия. Извенявай ако съм ти засегнал с нещо. Без никакъв умисел или намерение. Изразявам мнението си. Ако тук не ми е място пиши ми и аз ще уважа искането и ще напусна форума като прекратя регистрация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    И на мене нещо подобно ми се върти в главата. Преди всяко отчетно-изборно събрание ще се изчислява квотата за всяка една област или община и ще се казва колко делегати да се подготвят, така че събранието да е например 300 човека. Когато се появи някаква група от определен брой пчелари от няколко съседни села без представител, на тези пчелари ще им се изпраща списък кои са те и молба да се разберат помежду си и да определят един единствен делегат.
    Толитарно управление! А каде доброволно и без ограничения? Каде това за което пишеш? Ако от отделна област членуват 5 или 6 организации имаш ли право да ги ограничиш и на кой ще посочиш за броя допустими или минимални участници?

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Вячеслав, за 21-ви път чувам твоето мнение, и за 21-ви път си мисля, че ти не си наясно със ситуацията в България. Напълно съм съгласен, че идеалистичната структура е ПЧЕЛАР --> Общинска организация --> Областна организация --> Национална организация. Това обаче е невъзможно поне към днешна дата, защото:
    1. В много общини и области има по няколко организации, които враждуват помежду си.
    2. В много общини пък въобще няма никаква организация.
    3. Има много пчелари, които не могат да бъдат обхванати от идеалистичната структура. Например аз имам пчелини в 10 общини и 2 области. Къде да членувам? Има много пчелари като мене с пчелини на едно място и местоживеене на друго.
    4. Има много пчелари, които членуват в повече от една организация. Има дори общински и областни дружества, които членуват в повече от една национални организации.
    5. Има и такива, които казват "е..ал съм ги всички мафиоти, няма да членувам никъде".

Съжалявам Вячеслав, но твоето мислене също е ТОТАЛИТАРНО и също предполага да ЗАДЪЛЖИШ другите да направят нещо, защото на тебе така ти е кефнало. Не си ли се замислял поне за момент, че може би грешиш?

Според мене в новата организация НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА НАСИЛА !!! Всичко трябва да е ДОБРОВОЛНО !!! Всеки един пчелар в България има констутиционното право да се сдружава с когото си иска и когато си иска. Това със задължителните общински и областни организации си е ФОРМА НА ДИКТАТУРА. Пчеларя Бай-Пешо може да не е доволен от областния или общинския управител. Той може да има собствено си мнение и да реши да се сдружава с някой друг от някоя друга организация - например с организацията на сина му, която обаче е на 300 километра от селото му.

За да се избегнат всичките тези проблеми, в новата организация ще могат да членуват директно ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, без да им дирим сметката откъде са дошли и къде са им пчелините. Дори и да приемем за член някоя общинска или областна организация, ние всъщност ще приемаме СПИСЪКА С НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ.

Единственият начин да се опитаме да обединим всички пчелари в България е ДА ЗАБРАВИМ ЗА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, тъй като голяма част от тях са кухи и са с ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Новият устав ТРЯБВА ДА Е ИДЕАЛИСТИЧЕН, за да бъде върприет от ВСИЧКИ. Той (и организацията) трябва САМО ДА ДАВАТ и в никакъв случай да не се опитват ДА ВЗЕМАТ от пчеларите каквото и да било.

Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, който може да създаде предпоставки за ПЪЛНО ОБЕДИНЕНИЕ. Всяка една ТОТАЛИТАРНА КЛАУЗА в устава вместо обединение, ще създаде РАЗЕДИНЕНИЕ.
    Съгласен съм, че така е най- справедливо, но как ще бъдат информирани пчеларите?
    Мисля че липсата на актуална информация, както за пчелините така и за това което ще се създава е двустранен проблем.
    Трябва да се помисли сериозно за този проблем , защото ми се струва че нещата може да свършат още преди да са започнали. Някъде имаше мнение, че е нужен човек като Левски да обикаля България и да създава ''комитети'', което си е доста утопично за днешно време.Ако съм от село Могила примерно как да науча за устава и т.н. освен от;
    1.Пчеларските вестници
    2.Телевизията
    3.Интернет
    4.Пощата

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колеги, чета-чета, това което пишете и честно да Ви кажа, до никаде няма да я докарате(ме). Ще попитате Защо? Амии защото така ни е заложено в гените, да не се съгласваме с мнението да другия и всеки да дърпа чергата към него си. По подобие на циганите, на които им е заложено да пеят, без да имат познание от музика. Обаче при циганите има нещо друго заложено - да се защитават един-друг , без значение кой повече е откраднал.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ми не си прав. Защото по-голямата част пчелари са "любители". Демек парите си ги изкарват в "капитализЪма". И още по страшното е, че "профитата" ми се струва, че не са много активни в темата. Аз като един Неделен Пчелар, ако ще и една тенекия мед да ми дадът на "изпроводяк", няма как да участвам в събрания извън Русе. Ама бих дал 5 лв за бензин ти да ме представляваш на събранието... какво ще кажеш?
    А, нима пчеларството не е част от "капитализма", и не би могло да бъде средство за препитание с което да вплетеш в едно хобито си и професията...?!? То тука има ли "профита" и за какво да са активни дамо да търкат клавиатурите?!? Къде и за какво да те представлявам - ти гледа ли записите от Плевен и Пловдив - една пародия на нямам думи как точно да го формулирам или обясня...

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....

Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
    Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
    - формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво

Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.

Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.

Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 32 от 64 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •