Вячеслав, за 21-ви път чувам твоето мнение, и за 21-ви път си мисля, че ти не си наясно със ситуацията в България. Напълно съм съгласен, че идеалистичната структура е ПЧЕЛАР --> Общинска организация --> Областна организация --> Национална организация. Това обаче е невъзможно поне към днешна дата, защото:
1. В много общини и области има по няколко организации, които враждуват помежду си.
2. В много общини пък въобще няма никаква организация.
3. Има много пчелари, които не могат да бъдат обхванати от идеалистичната структура. Например аз имам пчелини в 10 общини и 2 области. Къде да членувам? Има много пчелари като мене с пчелини на едно място и местоживеене на друго.
4. Има много пчелари, които членуват в повече от една организация. Има дори общински и областни дружества, които членуват в повече от една национални организации.
5. Има и такива, които казват "е..ал съм ги всички мафиоти, няма да членувам никъде".
Съжалявам Вячеслав, но твоето мислене също е ТОТАЛИТАРНО и също предполага да ЗАДЪЛЖИШ другите да направят нещо, защото на тебе така ти е кефнало. Не си ли се замислял поне за момент, че може би грешиш?
Според мене в новата организация НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА НАСИЛА !!! Всичко трябва да е ДОБРОВОЛНО !!! Всеки един пчелар в България има констутиционното право да се сдружава с когото си иска и когато си иска. Това със задължителните общински и областни организации си е ФОРМА НА ДИКТАТУРА. Пчеларя Бай-Пешо може да не е доволен от областния или общинския управител. Той може да има собствено си мнение и да реши да се сдружава с някой друг от някоя друга организация - например с организацията на сина му, която обаче е на 300 километра от селото му.
За да се избегнат всичките тези проблеми, в новата организация ще могат да членуват директно ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, без да им дирим сметката откъде са дошли и къде са им пчелините. Дори и да приемем за член някоя общинска или областна организация, ние всъщност ще приемаме СПИСЪКА С НЕЙНИ ЧЛЕНОВЕ.
Единственият начин да се опитаме да обединим всички пчелари в България е ДА ЗАБРАВИМ ЗА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, тъй като голяма част от тях са кухи и са с ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Новият устав ТРЯБВА ДА Е ИДЕАЛИСТИЧЕН, за да бъде върприет от ВСИЧКИ. Той (и организацията) трябва САМО ДА ДАВАТ и в никакъв случай да не се опитват ДА ВЗЕМАТ от пчеларите каквото и да било.
Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, който може да създаде предпоставки за ПЪЛНО ОБЕДИНЕНИЕ. Всяка една ТОТАЛИТАРНА КЛАУЗА в устава вместо обединение, ще създаде РАЗЕДИНЕНИЕ.