Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 640

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ми не си прав. Защото по-голямата част пчелари са "любители". Демек парите си ги изкарват в "капитализЪма". И още по страшното е, че "профитата" ми се струва, че не са много активни в темата. Аз като един Неделен Пчелар, ако ще и една тенекия мед да ми дадът на "изпроводяк", няма как да участвам в събрания извън Русе. Ама бих дал 5 лв за бензин ти да ме представляваш на събранието... какво ще кажеш?
    А, нима пчеларството не е част от "капитализма", и не би могло да бъде средство за препитание с което да вплетеш в едно хобито си и професията...?!? То тука има ли "профита" и за какво да са активни дамо да търкат клавиатурите?!? Къде и за какво да те представлявам - ти гледа ли записите от Плевен и Пловдив - една пародия на нямам думи как точно да го формулирам или обясня...

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....

Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
    Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
    - формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво

Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.

Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.

Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Има пчеларски организации (извън България) които са разрешили въпроса с гласовете по следния начин - плащаш членски внос 100 долара (на година) член си на организацията ползваш услугите и но нямаш право на глас. Плащаш 200/300 долара на година получаваш право на 1 глас - това е за онези членове които са по нашему физически лица....

Може да не съм прав но мисля че самата структура може да разреши проблема с правото на глас. Незнам как е замислено но е добре да се предвиди Закона за браншовите организации.
    Може да раздели на област Добрич, Варна, Силистра, Шумен, Търговище и Разград тези области са всъщност Североизточна България.
    - формиране на определена позиция - прави се анкета сред пчеларските дружества по места - в определен срок всяко дружество обсъжда и попълва анкетата - тези анкети се обобщават и формират позицията на пчеларите от област Добрич - такава позиция се формира и в останалите области - тези области формират обща позиция на пчеларите от Североизточна България която се защитава на национално ниво

Така всеки регион може да излъчи свой представител който да е член на Управителния съвет на Националната организация и който да защитава интересите на своя регион.

Или казано по друг начин - едно общо събрание няма да е 400 души а от представителите на всички области + общия им представител на съответния регион (Североизточна България примерно) + физически лица които имат право на такъв глас, а УС да е от 6 души колкото региона има и всеки е с 1 глас без значение колко пчелари и колко кошера има зад гърба си понеже ще е ясно че този човек представлява примерно 6 области които преди това са взели решение какво да отстоява техния делегат и за какво да гласува.

Няма да има огромни УС, комисии ходене напред назад, харчене на пари, загуба на време като всичко може да се направи с една конферентна връзка по скайп а протокола за няколко дни и 20-30 лв като разход да обиклоли цяла България с куриерите за да бъде разписан и накрая да се върне на председателя... всъщност това е нещо което съм писал и в Хайде да си направим асоциация
    Тази идея я обсъждахме предната неделя у дома с колегата Димитър Цонев, но той изказа съмнение, че една такава многоетажна структура много трудно може да бъде създадена. Тя наистина е идеална и наистина се базира на теорията на управлението, в която се казва, че на всяко едно ниво от йерархиията трябва да има съвети от не повече от 6-7 човека. По-много хора работа не вършат. Въпроса е, че не знаем дали ще успеят да се самооорганизират тези структури, или ще се изпокарат на всички нива, така, както е и в момента.

За да не рискуваме, най-добре е в началния момент организацията да е линейна - има едно единствено ниво - самата организация, и всички участвуват в това ниво на равни начала. После посредством една единна база данни, интегрирана с WEB сайта, ще се опитаме да създадем йерархична структура, но не се знае дали тя трябва да е на регионален принцип, или на принципа ДЕЛЕГИРАНЕ НА ПРАВА НА ЧОВЕК, НА КОГОТО ВЯРВАМ. При всички случаи в базата с данни трябва да фигурира името на всеки един пчелар, както и номера на всеки един негов пчелин, заедно с декларирания брой кошери в него. Тъй като това е единственият официален документ, няма как - върху него ще се наложи да започнем да градим цялата останала йерархия.

Алтернативата е да вярваме на честна дума и честен кръст, но тогава няма да сме пчеларска, а църковна организация.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тази идея я обсъждахме предната неделя у дома с колегата Димитър Цонев, но той изказа съмнение, че една такава многоетажна структура много трудно може да бъде създадена. Тя наистина е идеална и наистина се базира на теорията на управлението, в която се казва, че на всяко едно ниво от йерархиията трябва да има съвети от не повече от 6-7 човека. По-много хора работа не вършат. Въпроса е, че не знаем дали ще успеят да се самооорганизират тези структури, или ще се изпокарат на всички нива, така, както е и в момента.

За да не рискуваме, най-добре е в началния момент организацията да е линейна - има едно единствено ниво - самата организация, и всички участвуват в това ниво на равни начала. После посредством една единна база данни, интегрирана с WEB сайта, ще се опитаме да създадем йерархична структура, но не се знае дали тя трябва да е на регионален принцип, или на принципа ДЕЛЕГИРАНЕ НА ПРАВА НА ЧОВЕК, НА КОГОТО ВЯРВАМ. При всички случаи в базата с данни трябва да фигурира името на всеки един пчелар, както и номера на всеки един негов пчелин, заедно с декларирания брой кошери в него. Тъй като това е единственият официален документ, няма как - върху него ще се наложи да започнем да градим цялата останала йерархия.

Алтернативата е да вярваме на честна дума и честен кръст, но тогава няма да сме пчеларска, а църковна организация.
    Преди малко ти това нарече татолитарна структура. Тези структури самоорганизират ако това е в полза на пчелари и им това се докаже. И пак се връщаме към общинско - областно- национално. Так каде не съм прав? И защо трябва да вярваме на теб?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Мисля че всеки регион (област) трябва да има свой представител защото има специфични проблеми например в Добрич са едни а в Смолян други.... защо не след регистрацията и създаването на базата данни да кажем всички регистрирани пчелари от Добричка област гласуват и избират 1 свой представител и т.н. така хората ще станат по-малко и ще увеличат шансовете да се взима някакво решение инъче не си представям 300-500 души да се съберат на едно място и да постигнат единодушие по даден въпрос...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Mateev форума има 3619 доброволно регистрирани потребителя предполагам е възможно да им се пусне автоматично на всички покана(бланка) за членство в новата организация. Все от някъде трябва да се започне.
    Успех!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Mateev форума има 3619 доброволно регистрирани потребителя предполагам е възможно да им се пусне автоматично на всички покана(бланка) за членство в новата организация. Все от някъде трябва да се започне.
    Успех!
    Да, това е една от идеите. Освен тези хора мейл ще получат още поне 2000 човека, които моята секретарка събира вече втори месец, изчитайки всички пчеларски вестници от стари години и разглеждайки всички сайтове и информации в Internet, Facebook и т.н. Базата данни бързо набъбва. Разчитаме и на пчеларския регистър - там има над 8000 човека. Само трябва да намеря начин да го получа - по официален или по неофициален път.

Домейна вече е регистриран. Името на организацията вече е запазено. Разработката на сайта вече е възложена. Веднага след учредителното събрание ще направим масов призив до всички пчелари по всички възможни начини и средства, за които се досетим. Ще се ползват и пчеларските вестници (които се съгласят). Посланието-призив вече се подготвя. В него точно и ясно ще е описано с какво сме по-различни и защо хората трябва да изберат нас, а не Ганчо или Мишо.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Мисля че всеки регион (област) трябва да има свой представител защото има специфични проблеми например в Добрич са едни а в Смолян други.... защо не след регистрацията и създаването на базата данни да кажем всички регистрирани пчелари от Добричка област гласуват и избират 1 свой представител и т.н. така хората ще станат по-малко и ще увеличат шансовете да се взима някакво решение инъче не си представям 300-500 души да се съберат на едно място и да постигнат единодушие по даден въпрос...
    Едно е ясно още от сега - хората от новата организация ще си я моделират такава, каквато те самите си поискат. Те ще могат да променят както устава, така и организационната структура или членовете на управителния съвет.

Нашата задача на такъв един начален етап е да заложим определени ограничения в устава така, щото за в бъдеще да няма начин организацията да бъде превзета от хората на Мишо или Ганчо. Трябва да гарантираме, че ВИНАГИ ЩЕ СЕ СЛУША МНЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО, а не мнението на платени провокатори с кухи организации зад гърба си.

Първият управителен съвет го избирам ЛИЧНО АЗ и в него участвуват ВЕЧЕ ИЗЯВЕНИ ЛИДЕРИ от форума или от други масови прояви. Тези лидери са с ЧИСТИ ИМЕНА и ЧИСТО МИНАЛО. Мандата на този първи управителен съвет ще е САМО ЕДНА ГОДИНА и неговата основна цел ще е ДА СЪЗДАДЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА и да се опита ДА ПРИВЛЕЧЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ЧЛЕНОВЕ. Живот и здраве тази задача да бъде изпълнена и тогава след 1 година вече спокойно ще можем да мислим за истински организационни структури, за ПРОМЯНА НА УСТАВА (ако някъде сме сгафили) и за ПРОМЯНА НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ с нови доказали себе си ЛИДЕРИ. Но това вече ще го решава МНОЗИНСТВОТО, а не аз или стария управителен съвет.

През това време аз ще бъда ГАРАНТ, че нещата ще се движат в правилна посока, и ще прилагам внимателно подбрана доза ДЕМОКРАЦИЯ съобразно моята собствена съвест, преследвайки крайната цел, която е обща за всички, а именно:

СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДОБРОВОЛНО ДА ОБЕДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ 50% ОТ ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!!

В името на това обединение може да се наложи текуща промяна на устав и/или управителен съвет и т.н. Всеки един нов член ще поставя неговите си собствени изисквания, и ние ще се стараем да ги вместваме в общата схема, за да го привлечем. Не мога още от сега да кажа какъв ще е крайният облик на организацията, но мога да кажа, че тя така ще се развива, щото да бъде харесвана и припознавана от колкото се може повече пчелари.

И в един прекрасен момент, ако и когато придобием над 50% членство, в този момент вече ще можем спокойно да тропнем на Ганчо и на Министъра и да извоюваме правото си държавата да се съобразява с НАШЕТО МНЕНИЕ, а не с това на Ганчо. И аз лично ще съм ГАРАНТ, че нашето мнение ще е мнението на БОЛШИНСТВОТО ПЧЕЛАРИ, а не на единици от тях с кухи организации зад тях.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нашата задача на такъв един начален етап е да заложим определени ограничения в устава така, щото за в бъдеще да няма начин организацията да бъде превзета от хората на Мишо или Ганчо. Трябва да гарантираме, че ВИНАГИ ЩЕ СЕ СЛУША МНЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО, а не мнението на платени провокатори с кухи организации зад гърба си.
    напълно съм съгласен ако трябва дори и да се налага вето или специални членове в устава които да изключват такава възможност...

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Мисля че така е правилно
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри image.jpg‎  

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •