Това е един малко позакъснял постинг, но за да ми е чиста съвестта, трябва да го напиша. Обещах ви да ви кажа как премина изкупуването на собствения ми мед от Апитрейд Пловдив, и ето сега го правя. В интерес на истината не искам да си кривя душата - всичко премина добре, дори бих казал - перфектно. Дори нещо повече - имаше проблеми, но те се оказаха при мене, а не при тях.
Като цяло жена ми им се обади и им каза, че имаме 3 тона мед за продан. Те обявиха ден за идване, но не дойдоха на този ден. Звъннах по телефона, за да разбера какво става и се оказа, че жена ми е дала грешен телефон. Те са пътували покрай мене и в плановете им е било да минат и при мене за проби, но никой не е вдигал на дадения телефон. Изяснихме се с тях, дадох им нов телефон (този път верен), а те ми обявиха нова дата. Дойдоха на тази дата да вземат проби и о ужас - оказа се че имам не 3 тона, а 5 тона мед. Ще ги убия моите счетоводители - не могат да броят. Ха-ха...
Както и да е - момчетата взеха проби и си заминаха. След известно време се обадиха и ми дадоха дата, на която да дойдат и да го вземат меда. В нашата партида не е имало антибиотици (късметлия съм) и затова чакането беше много малко. Дойдоха и го натовариха меда. След това им написахме фактура и доколкото си спомням - в рамките на деня я платиха с банков превод по РИНГС.
Изключително съм доволен от тях, защото и двата пъти ми отделиха много време и внимание, като особенно първия път ги държах на кафе няколко часа и им зададох сигурно 1000 въпроса. С тях беше и шефа (по-точно сина на шефа) и той ми отговори на всеки един въпрос, включая и на неудобните такива, касаещи някакви тайни от кухнята на изкупвачите. Втория път пък извадиха един лаптоп с данни на фирмата и аз си изпросих да ми разпечатат как изглежда един западен сертификат с изследвания на меда. Ами разпечатаха ми го и после ред по ред и лист по лист ми обясниха всичко (а сертификата не беше малък - 10-15 листа с по 50-60 реда на лист и във всеки един ред - данни за изследване на някакъв параметър).
Та без да си кривя съвестта, искам да я препоръчам тази фирма. Много съм се наслушал как изкупвачите прекарват пчеларите, но това, което на мене лично ми се случи, няма нищо общо с фолклора и слуховете. Просто хората са си честни и съвестни и като всяка една друга фирма, поставена в пазарната икономика, се борят да завоюват доверието на клиентите и да станат с тях дългосрочни партньори, които се доверяват един на друг.

Цитат