Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 66

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Според мене субсидии трябва да има само за тези производители на мед, които прилагат индустриални методи и способи за производство. И които имат фирми с над 50 000 оборот, за да са регистрирани по ДДС. И които имат специализирани високохигиенични помещения, отговарящи на строгите изисквания за хранително-вкусовата промишленост. И които имат автоматизирани високопроизводителни линии за разпечатване, центрофужене, преработка и разфасовка на мед. И които имат поне по 2-3 хиляди пчелни семейства. И които сами са си износители на меда и т.н и т.н. Та именно на тези фирми себестойността на меда ще бъде много по-ниска отколкото на техните първобитни колеги с по 5-10 кошера."ЧИИ Е ТОЗИ КОМЕНТАР?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Признавам, това изказване на г-н Матеев го бях забравил.Затова директно задавам въпроса:
    "Г-н Матеев, поддържате ли това Ваше твърдение към този момент?"
    Според мен това е важно да се знае.Трябва да сме наясно чии интереси ще защитавате, на масовите пчелари или на индустриалните?
    И тук не става въпрос за пчеларите с по 5-10 кошера, тук става въпрос за тези с по 50-100-200-300.Отричате ли правото им на съществуване, изключвате ли ги от програмите за подпомагане?
    Повдигам този въпрос, защото както тук, така и в група "Пчелин" във Фейсбук, отправих призив, да подкрепим г-н Матеев, при работата му в сформираната работна група.
    Във Фейсбук, ми припомниха това Ваше изказване и ме попитаха, как с тези убеждения, ще защитите интересите на всички пчелари.
    Прилагам цитат на Вашето изказване, с надеждата да е копирано коректно.

"Според мене субсидии трябва да има само за тези производители на мед, които прилагат индустриални методи и способи за производство. И които имат фирми с над 50 000 оборот, за да са регистрирани по ДДС. И които имат специализирани високохигиенични помещения, отговарящи на строгите изисквания за хранително-вкусовата промишленост. И които имат автоматизирани високопроизводителни линии за разпечатване, центрофужене, преработка и разфасовка на мед. И които имат поне по 2-3 хиляди пчелни семейства. И които сами са си износители на меда и т.н и т.н. Та именно на тези фирми себестойността на меда ще бъде много по-ниска отколкото на техните първобитни колеги с по 5-10 кошера."
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    @Ruslan,
    Няма да коментирам поста на Матеев, но вземам повод от споменаването на група "Пчелин" във Фейсбук. https://www.facebook.com/groups/279057128878973/
    Разочарован съм от духа и нагласите, които царят там. Постоянно се развиват идеи, че законите и правилата не бива да се спазват, че производителите на оборудване ги лъжат с цените, че държавата трябва да определя изкупните цени и да регулира пазара, но да не им събира данъци и осигуровки, че пчеларите са работниците, а всички останали - търтеи, живеещи на техен гръб. Всяко мнение, което се опитва да обясни нещата от икономическа или законова гледна точка или се игнорира, или започват подмятания от рода на "Ти не си пчелар и затова си против нас". Ако продължите с аргументите ви казват в открит текст "Напуснете групата" (което и направихме както аз така и дамата, която анализираше правната уредба). Същевременно се прокарва постоянно идеята, че пчеларите трябва да бойкотират производителите на оборудване и да минат на почина "направи си сам". За да не бъда голословен - прочетете дискусиите от 10 и 11 февруари. Мисля, че такава самоизолация от света и капсулиране в тесен кръг на "чисти пчелари" не е полезна за отрасъла. Все пак живеем в 21 век! Лично мое мнение е, че ако на тези хора се даде възможност с разбиранията си да вземат връх при създаването на новата организация, това ще настрои всички - търговци, производители на оборудване, научна общност и държавните органи срещу всички пчелари.
    Ако греша - моля поправете ме!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ако греша - моля поправете ме!
    Уважаеми,tsc1,
    Колко семейства и от колко години отглеждаш?
    Не обичам да давам съвети, но помисли защо не можеш разбра тези хора.Ценностната ти система е неприемлива за хора обичащи природата и труда си.Нормално е да не те искат.Не всичко е бизнес и пари.Има и човещина.И тук сред ПЧЕЛАРИТЕ няма да намериш съмишленици.Ако не беше комерсиализиран от известно време и в този форум биха писали много истински , добри пчелари.Съжалявам ,че се налага да го пиша.В "Пчелин" отидоха хора със свободен дух и е нормално да не те харесат.За тебе форума е безплатна реклама на бизнеса, а за пчеларите място за безкористно споделяне на идеи, опит, взаимопомощ.Не очаквам да ме разбереш, но ако се замислиш все ще е успех.
    Ако не беше изричната ти молба ,никога не бих ти отговорил.Дано ти е полезно.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Прочете ли дискусиите, които визирам??? Какъв бизнес, каква човещина, какво 5 лева?
    Подкрепяш ли този начин на мислене? Аз не се притеснявам да кажа какво мисля, като не се крия зад псевдоними, а излизам с името си! Пчеларя произвежда мед, дърводелеца - кошери, железаря - центрофуги, ние - електроника за пчелина. И всеки трябва да уважава труда на другите и да не ги брои за търтеи, а себе си - за работна пчеличка, която храни останалите. А когато обсъждаме общи въпроси, свързани с икономиката и правото всеки има своето мнение и трябва да го защитава със съответните аргументи.
    Така че, ако имаш нещо по същество на дискусиите нека да го обсъдим - нормално и с нужното уважение към опонента!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Абсолютно подкрепям Зуница! И в този ред на мисли, искам да изкажа моето лично мнение, относно хората които ще влезнат в управата на новата организация или съюз или както ще се нарича :Не съм съгласен хора които не са пчелари,да водят организацията!Визирам г-н Матеев,който се самопредложи да е един от
    управата ,която ще решава какво ще става и какво не.Недопустимо е защото 1-во:Такива хора няма как да познават проблемите на пчеларите и съответно да защитават интересите им, след като самите те не са пчелари.И 2-ро:Колкото и честни да са като хора,те ще защитават само техните интереси,пример:мнението на г-н Матеев за субсидиите.Нека г-н Матеев не ми се сърди,нищо лично,но не е редно.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Петко, не те разбирам.
    Ако всички признаем, примерно, че дядо Страхил е най-добрия пчелар (50 години не му е умряло нито едно семейство и вади по 300кг мед от кошер), него ли трябва да назначим за Шеф?

Всяка огранизация трябва да се ръководи от добри РЪКОВОДИТЕЛИ. Още по-добре ако са и добри професионалисти, но това е мноооого трудно и аз до сега почти не съм го виждал...

Все едно да кажем, че само човек с пчеларско висше образование трябва да е ръководител...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Колега Корчев,какво не разбираш?Или просто защитаваш някой?Нямам в предвид,че трябва да се избере някой който е на 100 години и с това да доказва майсторлъка си в пчеларството, още по-малко някой от досегашните водачи.Не е нужно и да има пчеларско визше(що пък да не),но поне да е човек който е бил наистина пчелар.А за ръководителите-щом не е добър ще назначим друг!Мнението на Матеев за субсидиите не те ли кара да се замислиш?????????Как очакваш да защити интересите ти като пчелар,освен ако и ти имаш бизнес с пчели от неговия ранг?Аз лично не ИСКАМ субсидии,даже съм против тях,повечето от новите пчелари станаха такива само и единствено заради тези субсидии,те не са пчелари,само болести ще разпространяват в скоро време.Аз искам да има добра цена за продукцията която произвеждам,да НЕ ми тровят пчелите или ако стане такава беля, да бъде потърсена отговорност на виновния и да се вземат мерки да не страдат и други пчелари.Да имам право да си продавам стоката където си искам,съгласен съм,че трябва да има и контрол,но не монопол.Истинските пчелари не искат кой знае какво,не е трудно да се извоюват някакви права за тях.Ето затова искам в управата да бъдат пчелари.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Точно така, има огромна разлика между добър пчелар и добър ръководител!Ръководителят има управленски функцци, да умее да постигне целите на организацията.Дори съм убеден, че един добър мениджър(чужда дума, но според мен е подходяща, защото освен, че означава управлявам, също така означава успявам, справям се), който не е пчелар, би се справил по добре от отличен пчелар, който няма ръководни умения.Защото той не е сам, има така да се каже съветници, екип.Естествено, най добре е съчетанието на добър пчелар, познаващ бранша с отлични управленски способности.
    Ето ви и една еретична идея-наемането на един професионален мениджър, подкрепен от екип добри пчелари, би направил чудеса !
    Ама то нашите дебели пчеларски глави не увират !
    Надявам се г-н Матеев да вземе отношение по повдигнатата от мен тема в предния пост.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Според мене субсидии трябва да има само за тези производители на мед, които прилагат индустриални методи и способи за производство. И които имат фирми с над 50 000 оборот, за да са регистрирани по ДДС. И които имат специализирани високохигиенични помещения, отговарящи на строгите изисквания за хранително-вкусовата промишленост. И които имат автоматизирани високопроизводителни линии за разпечатване, центрофужене, преработка и разфасовка на мед. И които имат поне по 2-3 хиляди пчелни семейства. И които сами са си износители на меда и т.н и т.н. Та именно на тези фирми себестойността на меда ще бъде много по-ниска отколкото на техните първобитни колеги с по 5-10 кошера."ЧИИ Е ТОЗИ КОМЕНТАР?
    Цитат Първоначално публикувано от Петко Станчев Виж публикацията
    Мнението на Матеев за субсидиите не те ли кара да се замислиш?????????
    Не искам да защитавам никого и ни най-малко да му адвокатствам, но се хващаме за едно исказване(мнение), което аз до сега не го бях срещал и незнам точно в какъв контекст е казано(изразено, написано)?!? Да, разбира се че ми звучи повече от обезпокоително!
    Но човека няма ли право да си промени мнението?

http://pchelari.com/forum/showthread...4093#post34093

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Готов съм да подпиша декларация и да я връча лично на Министъра, че аз и моите роднини до девето коляно никога през живота си няма дори и да помислим да кандидатствуваме по някоя пчеларска програма, и по този начин няма да отклоним дори и един лев, който по презумпция се полага на самите пчелари. Нека Министъра да е наясно, че съм там в работната група не за пари, а за някакви по-висши идеали. Аз лично съм готов на такава жертва. Нека същото да го направят и другите участници в работната група, пък тогава вече наистина да се вслушаме в техните мнения и да сме сигурни, че те са безпристрастни и лишени от всякакъв личен икономически интерес.

Да знаете, че това ще го предложа. И ако всички се навият, ще го направя и аз. Ако не - веднага ще разберем кой до момента е лапал парички и в момента присъствува в групата с цел да си осигури и бъдещите лапания.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •