Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 23 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 222
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    По какъв начин се добавя прашец в питката за подхранване, в естественият си вид или се разтваря и ако да , как.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    По какъв начин се добавя прашец в питката за подхранване, в естественият си вид или се разтваря и ако да , как.
    На мен лично не ми е известно някоя да добавя истински прашец в питките за подхранване - над три пъти по-скъп е от заместителя. Feed Bee(заместител на прашеца) се смесва със ApiPuder - примерно, и двете са прахообразни, след добро смесване в съответната пропорция(има различни рецепти - съотношения), добавя се вода, може и мед разтворен във вода, и съответно престоява затворено в найлонови торби няколко дни за получаване на желаната консистенция/твърдина на питките.
    В нета има и разни клипчета за FeedBee където го подават на пчелите в полу течно състояние...

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    На мен лично не ми е известно някоя да добавя истински прашец в питките за подхранване - над три пъти по-скъп е от заместителя. Feed Bee(заместител на прашеца) се смесва със ApiPuder - примерно, и двете са прахообразни, след добро смесване в съответната пропорция(има различни рецепти - съотношения), добавя се вода, може и мед разтворен във вода, и съответно престоява затворено в найлонови торби няколко дни за получаване на желаната консистенция/твърдина на питките.
    В нета има и разни клипчета за FeedBee където го подават на пчелите в полу течно състояние...
    Благодаря колега. Доста колеги споделят че я ползват явно върши работа. Ще се радвам да споделите изпитани рецепти използвани на практика с тези два продукта.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Благодаря колега. Доста колеги споделят че я ползват явно върши работа. Ще се радвам да споделите изпитани рецепти използвани на практика с тези два продукта.
    Виж в тая тема има доста мнения, може да си харесаш нещо:

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1391&page=5

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Виж ето тук:

http://scientificbeekeeping.com/pollen-supplement-formula/

И не забравяй да добавиш растителна мазнина

В момента Ранди извършва полеви тест (вече 4-5 месеца откакто е започнал) коя рецепта е най-добрия заместител на на прашец. Отводки направени през Август се подхранват с различни заместители на прашеца и се следи презимуването и развитието им. През целия период на експеримента напълно отсъства прашец от природата (прашецоотделящи растения). Когато приключи, рецептата ще бъде публикувана заедно с резултатите.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Имам един въпрос-защо в българската литература пише да се инактивира маята(без значение коя), а американците не я инактивирват.И само да споделя набързо прегледана информация за някои съставки в една от рецептите-Canola oil е олио от генно модифицирана рапица,която се използва САМО за технически цели; Torula yeast-мая от квасна гъбичка(прибавят мононатриев глутамат към маята винаги!).Не че двете ги има в нашата мрежа(не съм ги чувал),обаче ми е чудно кой пчелар би прибавял подобни съмнителни съставки.Не поставям под съмнение опита и знанието на пчеларите,но е важно какъв е водещият мотив на пчеларя-печалба на всяка цена с минимални средства или не само.Моля никой да не се засяга!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги, какви количества канела на прах слагате в питките(които ползват)?Виждам че колегите от Америка я ползват.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Ето каква питка смятам да забъркам на моите пчелички.
    500 гр. ApiPuder
    250 гр. мед
    200 гр.Feed Bee
    25 гр. сок Лимон
    25 гр. сок Лук
    1 гр. Тимол

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Моята рецепта е следната:
    5 кг ApiPuder
    1 кг Feed Bee
    След размесването им добавям мед на око и меся до получаване на тесто с нужната консистенция. Поставям храната в пликове за фризер започвам да подхранвам през първата половина на февруари.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Благодаря,колеги за споделеното.Колега Пламен,интересно ми е как пчелите възприемат сока от лук.Иначе съм чел и за други колеги които ползват лук.Знам че е много полезен и че алкализира организма.Питките миришат ли и какви наблюдения можеш да споделиш откакто го ползваш?

Страница 16 от 23 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •