Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 262

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, молецът е проблем както на неопитните, така и на доказани вече пчелари. Аз лично съм пробвал всякакви билки, листа, корени и т.н. Молецът винаги побеждаваше. Ходих при един пчелар-агроном и той ме светна да ползвам едни хапчета за обезпаразитяване на зърно. Ура, победата е наша!

А дали те светна, че всичката химия остава във восъка. И след това отива в меда, пергата и пилото?

Е ти сигурно не ядеш от собствения си мед.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от вълк дивак Виж публикацията
    Колеги, молецът е проблем както на неопитните, така и на доказани вече пчелари. Аз лично съм пробвал всякакви билки, листа, корени и т.н. Молецът винаги побеждаваше. Ходих при един пчелар-агроном и той ме светна да ползвам едни хапчета за обезпаразитяване на зърно. Ура, победата е наша!
    Понякога така се получава! Преди години в къщи се завъдиха хлебарки, от тия дребните, кафявите. Пробвах всички възможни средства - нищо не помогна. Докато един съсед не ме "светна" за един препарат за пръскане срещу колорадски бръмбар. Шишенце (от тия, които бяха на времето за пеницилин) разтворено в литър вода. След две пръскания не остана и помен от хлебарка. Няма и ги и до сега.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Колеги, единомислието в случая е 101%, но само в сверата на мечтите (поне за мен). Строителството на помещение си е сериозна инвестиция. Още повече ако пък го климатизираш.То най добре да се вземе един хладилен фургон и готово. Но тогава идва и въпроса колко ще ти струва и струва ли си??? Благодаря за идеите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Цитат Първоначално публикувано от вълк дивак Виж публикацията
    Aluminiumphosphid
    Всички сме консумирали продукти от зърнени храни, третирани с него, но мисля, че вече е спрян от производство.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    на кумин, на открито и минаваш без хапчетата...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    на кумин, на открито и минаваш без хапчетата...
    на кумин няма ли мишките да ги нападнат?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    на кумин няма ли мишките да ги нападнат?
    Горе и долу слагаш метална мрежа, за да не влизат мишки.

Потребител
    Регистриран
    02.03.2017
    Пчеларски район
    Враца
    Да ама отгоре мишките може да пикаят през мрежата върху тях докато обикалят в търсене на начин да се докопат до храната и после трябва да ги изхвърлиш, дори за претапяне не стават, че си остава заразата и много опасни болести от мишият пикоч

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Досега знаех,че всички пчелни продукти са полезни,но не знаех,че и изпражненията на восъчния молец са лековити.https://www.youtube.com/watch?v=Dcmq6dwW1Lo

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •