Всичко, което изписах в тази тема, се базира на личен опит - тоест вече ми се е случвало под една или друга форма. По постингите на част от тези, които ми опонират, си личи, че те изказват ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, без да са сигурни дали това ще проработи. И понеже не ми се влиза в безсмислени спорове, просто си замълчавам. Каквото имаше да казвам - казах го. Който повярвал - повярвал, който разбрал - разбрал, а останалите - ами те са си в правото си да си мислят каквото си искат и да правят каквото си искат.
Не съм против обединенията и кооперациите. Но знам, че те са почти невъзможни по простата причина, която вие вече я демонстрирахте - всеки си има собствено мнение по въпроса и се мисли за най-прав. При такава нагласа нещата се провалят още в зародиш. Намекнах ви за принципа на ЕДИНОНАЧАЛИЕТО, който е необходимо условие едно такова обединение да работи, но вие дори не го разбрахте.
Какво мога да направя от тук нататък, освен да си мълча и да гледам как всеки един си допуска собствените си грешки, въпреки че е бил предупреден.
Мислех дори и да създам една тема на тема "Хайде да направим кооперацията", за да видите самите вие как ще се изпокарате още в самото начало при обсъждането на първите 3-4 важни въпроса. Но после се отказах, защото целта ми не е да ви доказвам, че грешите, а да се опитам да помогна и да дам информация поне на тези, които успяват да разберат за какво говоря.
За последно:
Отдавна е доказано, че ГОЛЯМА ГРУПА ХОРА НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ВАЖНИ РЕШЕНИЯ, ако всички се мислят за равни. Доказателство за това са анкетите, които направих, изборите, народното събрание, обсъжданията в този форум и въобще целия живот и цялата история. Важните решения винаги се вземат от ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК. В света на бизнеса на този човек ежедневно му се налага да взема десетки и стотици решения. Ако трябваше да се съобразява с втори, трети или недай-си боже с 20 други човека, това щеше да парализира цялото управление. Именно затова си мисля, че кооперация от много пчелари е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА. Частични обединения на двама или трима са възможни само временно, докато се скарат, или докато ОСЪЗНАЯТ, че един от тях трябва да бъде ШЕФ НА ОСТАНАЛИТЕ.

Цитат