Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Добре де. Да кажем, отписал си "кандидат търтовката", както се изразяваш. Не ти ли е интересно? Да се опиташ да я оправиш, да пробваш ей така, от любопитство? Ние не сме "профита", със стотици кошери, за които това наистина е губене на време... може би.
Искам да я оправя, обаче след като има гърбато пило как да я оправя. Даже имам и подходящ кошер друг. Една млада хубава майка на около 4 пити е е самото кошерче. Търтовката е малко по-силна. Просто ме е страх, да не ми се разсипе младата майка. Според вас струва ли си да пробвам. И ако си струва, дайте някакъв съвет как да го направя най-добре според вас. Иначе съм чел по книгите, но никога не съм пробвал.

Само да уточним.. В книгата пише че търтовъчните семейства, трепкат възбудено с крилца и са много по-склонни да жилят. При мен това не се наблюдава. Освен това поне това което видях, яйцето е на дъното на килийката все едно е нормално.. Явно самата майка е дефектна, проблема е че не съм я търсел и гледал специално.

П.С -- как ме нави, към 14.00 ще ида да проверя за тая майка и ще я махна, ще махна и тези пити с това пило и ще го стесня кошера на 3-4 пити. Другото семейство ще го преместя в другия край и също ще му махна една пита да се събере. И ще ги обединя с вестник, както го правя. Но това само ако е както си мисля, майката да е търтовка. Но ако не намеря майка ... не знам ... Но трябва да има, заради това което видях на беглия преглед преди това.