Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Да кажа само за Екостопа, това което виждам е че им предизвиква леки дискомфорти. Те се състоят в това че излизат повече и има завишена активност по прелката и летене покрай кошера. Понеже това слагане на тези плочки върви и със махане на магазини, предвид жегата може да е комбинирано. Не знам това нещо доколко е ефективно и колко помага и колко вреди на пчелите, въпреки че е био. Ама ако ги кара из жегата да се лутат като хамави, не виждам големи плюсове, освен парите които платих за това био нещо си ... Но леко съм раздразнен, като цяло няма научна обосновка на този препарат и не е нормално за тази цена, обясненията да са че е "био" и да смърди на мента навсякъде .. Малко ме е яд, но не много .. Тази плочка беше станала на дърво още след първия ден, не знам какво ще отделя. Беше мека на л..но и на другия ден приличаше на изхабена дъсчица.

П.С - ето затова разчитам на форума да каже, "Ползвай го защо еди какво си и еди що си" или "Не го ползвай защото еди какво и еди що" ....

П.С 2 -- и въпреки че не разбирам от пчели, да си кажа моето мнение за препаратите. Според мен не вършат никаква работа. Това което помага са може би оксаловата и разни био комбинации, ама не тези от аптеките. Превенцията със строителна рамка би следвало да е най-важна. А най-добре е като при мен, да нямаш наоколо пчелини да си прехвърлят заболявания постоянно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Да кажа само за Екостопа, това което виждам е че им предизвиква леки дискомфорти. Те се състоят в това че излизат повече и има завишена активност по прелката и летене покрай кошера. Понеже това слагане на тези плочки върви и със махане на магазини, предвид жегата може да е комбинирано. Не знам това нещо доколко е ефективно и колко помага и колко вреди на пчелите, въпреки че е био. Ама ако ги кара из жегата да се лутат като хамави, не виждам големи плюсове, освен парите които платих за това био нещо си ... Но леко съм раздразнен, като цяло няма научна обосновка на този препарат и не е нормално за тази цена, обясненията да са че е "био" и да смърди на мента навсякъде .. Малко ме е яд, но не много .. Тази плочка беше станала на дърво още след първия ден, не знам какво ще отделя. Беше мека на л..но и на другия ден приличаше на изхабена дъсчица.

П.С - ето затова разчитам на форума да каже, "Ползвай го защо еди какво си и еди що си" или "Не го ползвай защото еди какво и еди що" ....

П.С 2 -- и въпреки че не разбирам от пчели, да си кажа моето мнение за препаратите. Според мен не вършат никаква работа. Това което помага са може би оксаловата и разни био комбинации, ама не тези от аптеките. Превенцията със строителна рамка би следвало да е най-важна. А най-добре е като при мен, да нямаш наоколо пчелини да си прехвърлят заболявания постоянно.
    Включи и мрежесто цяло дъно ако си го правиш ти няма да ти излезе някоя фрапираща сума.Казват вършели няква работа, разбира се не може изцяло да разчиташ на тях но като помощно бива с други мурафети

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Включи и мрежесто цяло дъно ако си го правиш ти няма да ти излезе някоя фрапираща сума.Казват вършели няква работа, разбира се не може изцяло да разчиташ на тях но като помощно бива с други мурафети
    Аз си купих едно мрежесто дъно и даже е с чекмедже много удобна работа. Ще сложа един бял лист да видя какво пада от екостопа ама в зора не можех да го направя. Е така си го мислих просто да си преправя кошерите които имам в момента един по един. Че така с тези тежки дъна, които имам в момента май не си е работа.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз си купих едно мрежесто дъно и даже е с чекмедже много удобна работа. Ще сложа един бял лист да видя какво пада от екостопа ама в зора не можех да го направя. Е така си го мислих просто да си преправя кошерите които имам в момента един по един. Че така с тези тежки дъна, които имам в момента май не си е работа.
    Днес като вадих меда се сетих да снимам разбира се снимах силен де е с 2 плодника и 4 магазина. Далаците са от друг кошер. Плодниците още не съм ги отварял и там има мед. Погледнах ходил съм в активния сезон средно по-веднъж на месец, средата на Април после около 10 май после 22 юни и сега 6 август после мисля октомври за оксаловата киселина и след това по Коледа за питките и после пак април.Излезах 12 от зимата сега са 11ама един ще бракувам.Половината са се роили мед от нула до 1 магазин ама за сметка на това тия де не са от два нанагоре до 4-5 магазина. Не се налага подхранване а ако на някой му липсва ще му дам от тия де имат предимството на работа с два плодника.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      228
Размер:	174.2 KB
ID:	12252Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Прегледи:      220
Размер:	279.9 KB
ID:	12249Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	3.jpg
Прегледи:      220
Размер:	261.4 KB
ID:	12250Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	4.jpg
Прегледи:      232
Размер:	168.0 KB
ID:	12251
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    "бат Гошо" събери и малко прополис да има за богинята на раздора.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    За коя от двете?
    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...B8%D0%B4%D0%B0

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Събрали са се лингвисти от цял свят, станал англичанинът и казал:
    - За разлика от двойното отрицание, което означава потвърждение, двойното потвърждение не може да означава отрицание.
    - Да-да! - казал българинът.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Рядко събирам от питите, но не го използвам
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      196
Размер:	262.8 KB
ID:	12253

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •