Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    При мен слънчогледа свърши, познавам по поилката и това че вече никъде няма жълтo. Има някакъв принос, но не съм сигурен от кое точно. Вчера вадих цаст от меда. Беше с една идея по-хладно около 30 и няколко градуса. Извадих до сутринта на 25 градуса температура. А предната нощ и миналта някаква буря с интензивен дъжд. Дали това е причината, или че вадя меда преди напълно да е спряла пашата или и че има влажност. Обаче за първи път откакто вадя слънчоглед, пчелите са толкова спокойни. Аз го вадя с тръскане и смитане, не мръднаха да хапят. А имах един с 3 магазина, смятайте колко тръскане е било. От първия да ги тръсна върху втория. След това айде пак от втория върху първия и тн ... Като цяло въпреки че роиха, стана това което очаквах. Роевете дадоха мед, а старите семейства не. Тоя мед сега се чудя какво да го правя, в тенекия ли да го слагам в буркани малко ли да сложа.
    Само в буркани в тенекии слагат промишлените и търтейте

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Само в буркани в тенекии слагат промишлените и търтейте

Сега ходих и взех 48 буркана и 70 капачки = 55 лева ) .. ... Добре ли е ? Ако трябва да напълня всичкия мед от тази година, ми трябват сигурно над 100 буркана. Имам мед и от миналата и от по-миналата година . Затова се чудя дали да започна да слагам част от него в тенекии. Това е причината. Да не го складирам в буркани а в тенекии поне.

Не ми се мисли догодина с тези 13 кошера какво ще стане. Те семействата като не роят и са в нормално състояние ми дават по 2 магазина слънчоглед задължително + 1 магазин с акация.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Сега ходих и взех 48 буркана и 70 капачки = 55 лева ) .. ... Добре ли е ? Ако трябва да напълня всичкия мед от тази година, ми трябват сигурно над 100 буркана. Имам мед и от миналата и от по-миналата година . Затова се чудя дали да започна да слагам част от него в тенекии. Това е причината. Да не го складирам в буркани а в тенекии поне.

Не ми се мисли догодина с тези 13 кошера какво ще стане. Те семействата като не роят и са в нормално състояние ми дават по 2 магазина слънчоглед задължително + 1 магазин с акация.
    Защо не го продаваш?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

Продай една част друга дари например в манастир трета ползвай за подкупи.Буркан мед желязна врата отваря / казва шефа

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...друга дари например в манастир трета ползвай за подкупи...
    )) Ако трета отива за подкупи, по добре втора отиде не в манастир, а направо в кинефа - повече ще бъде файда...))*за душата става дума*

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами на кой да го продам ? Аз писах миналата година на 1-2 места, ама явно никой не иска мед и си го държа. Разбирам за подкупите, ама не ми се налага и дано така да бъде. А относно манастири или на някой който му трябва с удоволствие бих го дарил. Но просто не знам такива.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    . А относно манастири или на някой който му трябва с удоволствие бих го дарил. Но просто не знам такива.
    Нещо не разбрах!С компютри ли се занимаваш?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Карай да върви, явно някъде нещо бъркам, ама никой не казва какво точно .. Само не казвайте отново "всеки сам трябва да извърви пчеларския си път" .. За какво трябва да си троша главата като вие може да ми помогнете със съвети и да бъдете така добри да ме предпазите от това да си строша главата. Правил съм го няколко пъти, включая и тазгодишното тежко счупване на крака от което още се оправям и още контузии и тн .
    ч

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    Ами на кой да го продам ? ....
    Подари малки бурканчета с мед на комшии и колеги.
    Ще им хареса и ще почнат да купуват, и техните комшии.
    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!“ - Остап Бендер
    Удавихме се майна!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    )) Ако трета отива за подкупи, по добре втора отиде не в манастир, а направо в кинефа - повече ще бъде файда...))*за душата става дума*
    Деликатен въпрос относно душата а за подкупа се изразих доста конкретно то е ясно , че с буркан мед де средно струва 10лв. няма как подкуп да направиш.Та относно изразните средства де използва човек трябва да се внимава , човек мед- подкуп, душа '-кенеф.Отиваш например при доктор върши работа даваш му два буркана мед, идва приятел върши ти малка услуга неще пари даваш му мед.Та с тези примери зависи от кой ъгъл погледнеш нещата та е ли дар или подкуп това

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •