Относно пролетния мед, в един от силните ми кошери има почти един магазин акация и някакви билки. Обаче не ми се занимава да си играя с него, та подпъхнах още един магазин сега за слънчогледа. Този мед дали може да стане някакъв проблем при този дълъг престой ? ?

Миналата година след слънчогледа оставих по един магазин на семействата да си свалят и да не ги похранвам. Наистина не съм подхранвал въобще за есента, обаче и меда си остана в магазините. И като тръгнах да го центрофугирам, гризнах дръвцето понеже не искаше да се центрофугира. Явно от жегата и сушата тогава, много бързо се сгъсти и кристализира. Честно не очаквах това да се случи със слънчогледа. Та после голяма играчка. Предложиха ми да потопя рамките във вода и така меда да се отцеди и да сложа това на ракията. ....
Обаче не ми хареса тоя подход, голяма играчка, рамките се прецакват, после като ги сушиш мравки. А пък и плесенясаха някои леко ...

Затова че имам обеца на едното ухо. Мед да се вади навреме. Обаче за един магазин, да цапам и да мия после, не си струва.