Днес много хубав ден по плевен, работят по акацията, предишните дни беше малко шибано времето ... Май ще е добре .... Въпроса е че при мен бяха изпаднали в роево, а някои които очакват не роиха. Излетял е един рояк и се прибирах до плевен да го настанявам .... Взех една пита с прясно пило от друг кошер, който май април средата или началото имаше хубаво запечатани 2 маточника за самосмяна ... Сега отварям и какво да видя, маточници за роене, които са захранени но още недоизградени и запечатани.... Оставих го така понеже нямах възможност да правя каквото и да е било. Станаха кошерите от 6 на 8 и очаквам още някой да излезе, както и да ги смятах сметките все не ми излизат точно. Този се е хванал за първи път на лозето, а не на любимата им ниска дюла. Да не би защото отдолу сложих 2 кошера примамки и затова не се хващат повече там ... Но от тези примамки, няма никаква файда, не влизат въобще там пчели. Горе долу рояка е на 4 пити ... Проблема е че отворих всичките кошери и не разбрах от кой е излязъл ...

Тъкмо казах колко е хубав деня и мина този дъжд, който срещнах на връщане в София, ей така отникъде хубавото е че май нямаше такъв силен вятър да не разсипе акацията и дъжда не е толкова силен ... Обаче май ако така продължава, няма да има акация .. Ще видим накрая, повече няма да го мисля ...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	rojak23.jpg
Прегледи:      100
Размер:	275.6 KB
ID:	12082