Здравей! Съгласен съм. Трябва и друга версия, но по възможност достоверна/официална. Така или иначе всички лъжат. "Думи през плета речени" съвсем не вършат работа. Запомнил съм нещо от далечните соц години. По време на Либийския конфликт, властите съобщиха, че либийците са отблъснали успешно всички американски атаки, благодарение на руските ЗРД. Е да, но очевидец ми каза, че още в началото на мястото на един от дивизионите край Триполи са останали само руини.Очевидеца ми е много близък приятел и по това време беше в Либия със семейството си. Тогава в Либия, както и в България е имало поделения с руски персонал. Странно, но са оцеляли само те. В либийските ЗРД и било тотал щета. По стечение на обстоятелствата служих, като оператор РС(насочвах ракетите по една от координатите) в ЗРД край София. Много от нещата си ги обясних. А когато, по мое време(1987г.), гръцки, натовски!!! Ф16 прелетя над София , стана ясно и на практика, как стоят нещата. И още един позор за прехвалената руска техника. Малък самолет кацна на Червения площад, без никой да знае от къде е дошъл. Спомняте ли си случая? Не бива да се опираме на "писателски" версии!!!