Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 72

Тема: Компютри

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Здравейте . Съвсем накратко.В старите класове апарати 2002 година имаше един специален чип в който се записваше всяка издадена касова бележка . Какво се случва в този чип.Когато бъде записана поредната сметка в чипа една микро жичка изгаря и информацията остава в чипа завинаги. Чипът не може да се възстанови. След като се напълни се заменя с нов.
    Сега за касовите бонове .Това е хартия която при загряване почернява. Вътре в касовия апарат има много микроскопични реотанчета.Когато хартията премине върху реотанчетата едни от тях се нагряват други не. Така се появяват букви и цифри върху хартията.След като нагреете част от касов бон ще разберете как работи системата .
    Защо пиша за това.Машината има хартиен и електронен носител. Също както при изборните урни.
    Преди време един обясняваше как манипулират касовите апарати и след това прибират печалбите.
    Друг пък обясняваше как ги хващат такива специалисти. След месец казват на собственика на касовия апарат да извадят разпечатка от същата дата когато е издаден касовия бон.Ако го няма в разпечатката става лошо.
    Немогат да разбера защо е нужно. Да се харчат толкова пари след като това може да се замести от един касов апарат и един таблет.дори не е нужно да носиш лична карта когато гласуваш. Новите таблети имат способност за пръстови отпечатъци които са взети на всеки един когато си е вадил личните документи.
    Така че не е трудно да се контролират измамите.
    Имам един въпрос.Как да разбера че моя глас е отишъл там където съм го пратил ?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Здравейте
    .........
    Като си погледнеш "касовата бележка"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Питай учиндолския пишман политик, специалиста по всичкология и същевременно пълен неграмотник, най-голямото недоразумение на политиката ни в последните десетилетия, набеденият шоумен, патриота-позьор, путьото Трифонов. Нали той ни ги натресе, редно е да ти отговори

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Питай учиндолския пишман политик, специалиста по всичкология и същевременно пълен неграмотник, най-голямото недоразумение на политиката ни в последните десетилетия, набеденият шоумен, патриота-позьор, путьото Трифонов. Нали той ни ги натресе, редно е да ти отговори
    Е що тъй думаш за земляка си? Аз си мислех, че дори и на кладата хората/селските трябва да се защитават. Малък си и не си бил чавдарче, пионерче и комсомолец. Не си свидетел на времето, когато ни четяха, учеха и т.н., за ястребинчетата, за всички ония, които са дали мило и драго, за да има сега идиоти, благодарение на 32 години преход. Кой от кой все философи, заради пуста и пара.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Е що тъй думаш за земляка си? Аз си мислех, че дори и на кладата хората/селските трябва да се защитават. Малък си и не си бил чавдарче, пионерче и комсомолец. Не си свидетел на времето, когато ни четяха, учеха и т.н., за ястребинчетата, за всички ония, които са дали мило и драго, за да има сега идиоти, благодарение на 32 години преход. Кой от кой все философи, заради пуста и пара.
    И същите тия дето ви четяха за ястребинчетата и т.н. не обелваха ни дума за срамните действия на народния съд и тем подобни неудобни теми. Добре че дойдоха промените, та да ни се отворят очите и главите, а не да си седим с промити мозъци като горките руснаци...идиоти винаги си е имало и винаги ще има, без значение от времената

п.п. Не знах че цървула ми е земляк, но щом казваш...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    И същите тия дето ви четяха за ястребинчетата и т.н. не обелваха ни дума за срамните действия на народния съд и тем подобни неудобни теми. Добре че дойдоха промените, та да ни се отворят очите и главите, а не да си седим с промити мозъци като горките руснаци...идиоти винаги си е имало и винаги ще има, без значение от времената

п.п. Не знах че цървула ми е земляк, но щом казваш...
    Епа от вилаета на дъгето сте.
    То добре си "отваряме" очите, но проблема е, че много ги отваряме и то към слънцето и к'о става, все едно се учиш да заваряваш. Сравнението с братята руси е неуместно. Проблема ни е, че всеки нещо иска, а на никой не му се дава, демек все някой ни е виновен, а не виждаме собствените си грешки, защото сме осветени. Можеш и имаш право да искаш, когато си направил достатъчно, за да имаш основанието да го правиш - искането. Мога да изпиша цял ферман, но мисля, че това е достатъчно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Епа от вилаета на дъгето сте.
    То добре си "отваряме" очите, но проблема е, че много ги отваряме и то към слънцето и к'о става, все едно се учиш да заваряваш. Сравнението с братята руси е неуместно. Проблема ни е, че всеки нещо иска, а на никой не му се дава, демек все някой ни е виновен, а не виждаме собствените си грешки, защото сме осветени. Можеш и имаш право да искаш, когато си направил достатъчно, за да имаш основанието да го правиш - искането. Мога да изпиша цял ферман, но мисля, че това е достатъчно.
    Исках да ти вдигна едно палче, но се оказа че палчетата вече ги няма.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •