Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 99

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    При мен положението е зле, едвам ги спасих от загиване пролетта, бяха много слаби, половината ми загинаха, не извадих мед, но по-странното е, че не събраха и за тях, в момента има венец на 4-5 пити, но сумарно е не повече от пита-пита и половина пълна с мед, което според мен е крайно не достатъчно, подранвам със захарен сироп от средата на август всяка седмица по-около 1,2 литра, за сега резултат май няма, взимат сиропа, но не натрупват запаси, май ще трябва да ги карам цяла зима на питки, та въпроса ми е кой питки от магазина са без прашец, и през какъв период горе долу трябва да ги слагам, за да ги спася от гладна смърт, както всяка година към средата на октомври мисля да ги зазимя, но се чудя дали да не сложа още тогава по-една питка отгоре, все още сипвам захарен сироп и майките все още снасят, макар и вече доста слабо, имам пило на около една пита сумарно, благодаря предварително за съветите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
    При мен положението е зле, едвам ги спасих от загиване пролетта, бяха много слаби, половината ми загинаха, не извадих мед, но по-странното е, че не събраха и за тях, в момента има венец на 4-5 пити, но сумарно е не повече от пита-пита и половина пълна с мед, което според мен е крайно не достатъчно, подранвам със захарен сироп от средата на август всяка седмица по-около 1,2 литра, за сега резултат май няма, взимат сиропа, но не натрупват запаси, май ще трябва да ги карам цяла зима на питки, та въпроса ми е кой питки от магазина са без прашец, и през какъв период горе долу трябва да ги слагам, за да ги спася от гладна смърт, както всяка година към средата на октомври мисля да ги зазимя, но се чудя дали да не сложа още тогава по-една питка отгоре, все още сипвам захарен сироп и майките все още снасят, макар и вече доста слабо, имам пило на около една пита сумарно, благодаря предварително за съветите.
    Спри да храниш, вече няма смисъл. Вземи Apifonda блок от 15кг. и го разрежи на 3 и сложи по 5кг. на кошер. Ако нямаш надствки завиваш с найлон и слагаш празен магазин. Проверяваш от време на време и ако са изяли слагаш отново. Успех!

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Благодаря за съвета, заемам се с питките, дано да ги спася, явно ще трябва да ги проверявам всеки месец, стига времето да позволява и да ги подхранвам с питки.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Благодаря за съвета, заемам се с питките, дано да ги спася, явно ще трябва да ги проверявам всеки месец, стига времето да позволява и да ги подранвам с питки.
    Ако слагаш по 5кг. няма да се налага да им слагаш често. Ако има и найлон ще проверяваш лесно до къде са стигнали. Времето не ти пречи, но не е хубаво да ги отваряш постоянно.

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ако слагаш по 5кг. няма да се налага да им слагаш често. Ако има и найлон ще проверяваш лесно до къде са стигнали. Времето не ти пречи, но не е хубаво да ги отваряш постоянно.
    Ако сложа найлон над рамките и го затисна с капака, няма ли да задържа влагата вътре през зимата, или да оставя подгънат найлона в някой ъгъл, понеже аз под капака съм с дъски, върху тях завивам с дънки и отгоре стереопор с дебелина 2см.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Върху найлона постави затоплящи материали.Ако не гледат пило,консумацията ще е не повече от 1,5кг на месец....

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Ако сложа найлон над рамките и го затисна с капака, няма ли да задържа влагата вътре през зимата, или да оставя подгънат найлона в някой ъгъл, понеже аз под капака съм с дъски, върху тях завивам с дънки и отгоре стереопор с дебелина 2см.
    Мрежесто дъно... От всички тия затоплящи материали, дали им става по-топло и уютно?
    Влагата в кошера е първата предпоставка за развитието на микози.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тук трябва сам да си прецениш. Района е важен, колко е влагата на въздуха, каква е конфигурацията на кошера, каква вентилация има.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •