Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
С това съм напълно съгласен, но относно сушения прашец, бих добавил, че и за пчелите не е много сигурно колко точно ще го усвоят. Или перга, или пресен прашец. Сушения само за търговия става, лично мнение
Те, пчелите, така или иначе, не употребяват нито пресен, нито сушен пч. прашец, ако не ги принуждаваме. А искаме ли да подхранваме с белтъчна храна, прашеца( макар и сушен) си остава най-добрата добавка. Нима разните му там соеви брашна, извари и маи са по-добри? А и при хората, кой, поне малко информиран, ще тръгне да употребява пресен пч. прашец? Пчелния прашец, при всички случаи, преди да се консумира, търпи температурна обработка. Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.