Те, пчелите, така или иначе, не употребяват нито пресен, нито сушен пч. прашец, ако не ги принуждаваме. А искаме ли да подхранваме с белтъчна храна, прашеца( макар и сушен) си остава най-добрата добавка. Нима разните му там соеви брашна, извари и маи са по-добри? А и при хората, кой, поне малко информиран, ще тръгне да употребява пресен пч. прашец? Пчелния прашец, при всички случаи, преди да се консумира, търпи температурна обработка. Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.
Пчелите употребяват точно пресен прашец без принуда, пергата е запас.Сушен прашец да ядеш е както казва бай Мичо все едно да ядеш орехи с черупките да не е баш така ама на 80-90% е тъй.За пчелите сух без някои обработки си е бош лаф работа.Замразения е по добре и е малко по друга работа.А в питките е такъв %колко за рекламна заблуда.Та такива ти ми работи.Знаеш ли приказката за Настрадин Ходжа и дзвер голем?
Ами, сравнявах прашеца с другите неестествени заместители. За разликата между сушения и замразения прашец съм напълно съгласен. Но замразения прашец не е пресен прашец! Все едно да сложим във фризера прясно месо, то да престои и да си остане прясно. Приказката за дзвера не я знам, не разбрах и за какви плитки става дума...
Р.Р. Аха, видях- питките.
Ако искаш да направиш пчелите дългоживи тоест да живеят по дълго/далаверата е огромна генетиците ти дават майки де снасят много ама пчелите живеят малко всички ресурс отива за пило кел файда от това пило ако няма мед/ се меша перга и мед и се дава на пчелите в течна форма.Пчелите м=не могат да понасят тая мурдарщина и го събират така искат не искат приемат пергата аа така е устроена анатомията на пчелата, че не може да я върне и по-този начин се угояват и има една сложна дума де започва с в .............. се натрупва в мастното тяло и пчелите живеят по-дълго. Когато пчелите искат да редуцират пчелите спират да кърмят дъртите те изразходват в.............. в мастното тяло и дават фира а по-този начин ти ги кърмиш и имаш дългоживи пчели. Получаваш нещо като пчелите от рояка това са много по качествени пчели от сомалийците от десете рамки пило де се фалят баш развъдчиците.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))