Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Мнения
    995
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...Пращеца не съм убеден особено сушения, че е кой знае колко усвоим за човека все пак не сме с анатомията на пчели.
    С това съм напълно съгласен, но относно сушения прашец, бих добавил, че и за пчелите не е много сигурно колко точно ще го усвоят. Или перга, или пресен прашец. Сушения само за търговия става, лично мнение

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Мнения
    1,317
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    С това съм напълно съгласен, но относно сушения прашец, бих добавил, че и за пчелите не е много сигурно колко точно ще го усвоят. Или перга, или пресен прашец. Сушения само за търговия става, лично мнение
    Те, пчелите, така или иначе, не употребяват нито пресен, нито сушен пч. прашец, ако не ги принуждаваме. А искаме ли да подхранваме с белтъчна храна, прашеца( макар и сушен) си остава най-добрата добавка. Нима разните му там соеви брашна, извари и маи са по-добри? А и при хората, кой, поне малко информиран, ще тръгне да употребява пресен пч. прашец? Пчелния прашец, при всички случаи, преди да се консумира, търпи температурна обработка. Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Те, пчелите, така или иначе, не употребяват нито пресен, нито сушен пч. прашец, ако не ги принуждаваме. А искаме ли да подхранваме с белтъчна храна, прашеца( макар и сушен) си остава най-добрата добавка. Нима разните му там соеви брашна, извари и маи са по-добри? А и при хората, кой, поне малко информиран, ще тръгне да употребява пресен пч. прашец? Пчелния прашец, при всички случаи, преди да се консумира, търпи температурна обработка. Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.
    Пчелите употребяват точно пресен прашец без принуда, пергата е запас.Сушен прашец да ядеш е както казва бай Мичо все едно да ядеш орехи с черупките да не е баш така ама на 80-90% е тъй.За пчелите сух без някои обработки си е бош лаф работа.Замразения е по добре и е малко по друга работа.А в питките е такъв %колко за рекламна заблуда.Та такива ти ми работи.Знаеш ли приказката за Настрадин Ходжа и дзвер голем?

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Мнения
    1,317
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Пчелите употребяват точно пресен прашец без принуда, перлата е запас.Сушен прашец да ядеш е както казва бай Мичо е все едно да ядеш орехи с черупките да не е баш така ама на 80-90% е тъй.За пчелите сух без някои обработки си е бош лаф работа.Замразения е по добре и е малко по друга работа.А в плитките е такъв %колко за рекламна заблуда.Та такива ти ми работи.Знаеш ли приказката за Настрадин Ходжа и дзвер голем?
    Ами, сравнявах прашеца с другите неестествени заместители. За разликата между сушения и замразения прашец съм напълно съгласен. Но замразения прашец не е пресен прашец! Все едно да сложим във фризера прясно месо, то да престои и да си остане прясно. Приказката за дзвера не я знам, не разбрах и за какви плитки става дума...
    Р.Р. Аха, видях- питките.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ами, сравнявах прашеца с другите неестествени заместители. За разликата между сушения и замразения прашец съм напълно съгласен. Но замразения прашец не е пресен прашец! Все едно да сложим във фризера прясно месо, то да престои и да си остане прясно. Приказката за дзвера не я знам, не разбрах и за какви плитки става дума...
    Р.Р. Аха, видях- питките.
    Имам нов телефон де е по умен и образован от мен като пиша на диалект ми препратя думите.
    Относно прашеца ами какво да кажа Ради Оливър твърди, че пчелите муат пресен прашец чел съм и руски мозъци че пергата е по добра за подхранване

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Мнения
    3,603
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ами, сравнявах прашеца с другите неестествени заместители. За разликата между сушения и замразения прашец съм напълно съгласен. Но замразения прашец не е пресен прашец! Все едно да сложим във фризера прясно месо, то да престои и да си остане прясно. Приказката за дзвера не я знам, не разбрах и за какви плитки става дума...
    Р.Р. Аха, видях- питките.
    Ако искаш да направиш пчелите дългоживи тоест да живеят по дълго/далаверата е огромна генетиците ти дават майки де снасят много ама пчелите живеят малко всички ресурс отива за пило кел файда от това пило ако няма мед/ се меша перга и мед и се дава на пчелите в течна форма.Пчелите м=не могат да понасят тая мурдарщина и го събират така искат не искат приемат пергата аа така е устроена анатомията на пчелата, че не може да я върне и по-този начин се угояват и има една сложна дума де започва с в .............. се натрупва в мастното тяло и пчелите живеят по-дълго. Когато пчелите искат да редуцират пчелите спират да кърмят дъртите те изразходват в.............. в мастното тяло и дават фира а по-този начин ти ги кърмиш и имаш дългоживи пчели. Получаваш нещо като пчелите от рояка това са много по качествени пчели от сомалийците от десете рамки пило де се фалят баш развъдчиците.

  7. #7
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Мнения
    891
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако искаш да направиш пчелите дългоживи тоест да живеят по дълго/далаверата е огромна генетиците ти дават майки де снасят много ама пчелите живеят малко всички ресурс отива за пило кел файда от това пило ако няма мед/ се меша перга и мед и се дава на пчелите в течна форма.Пчелите м=не могат да понасят тая мурдарщина и го събират така искат не искат приемат пергата аа така е устроена анатомията на пчелата, че не може да я върне и по-този начин се угояват и има една сложна дума де започва с в .............. се натрупва в мастното тяло и пчелите живеят по-дълго. Когато пчелите искат да редуцират пчелите спират да кърмят дъртите те изразходват в.............. в мастното тяло и дават фира а по-този начин ти ги кърмиш и имаш дългоживи пчели. Получаваш нещо като пчелите от рояка това са много по качествени пчели от сомалийците от десете рамки пило де се фалят баш развъдчиците.
    Баси новия телефон

  8. #8
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Мнения
    891
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.
    Яааааа,пробвай!
    Смеси 1/1 пресен прашец и мед.Кеф ти за лична консумация,кеф ти за подхранване на пчели.
    Има и друга ефективна комбинация-търтиев хомогенат+мед...1/1.
    ..................

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Мнения
    1,317
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Яааааа,пробвай!
    Смеси 1/1 пресен прашец и мед.Кеф ти за лична консумация,кеф ти за подхранване на пчели.
    Има и друга ефективна комбинация-търтиев хомогенат+мед...1/1.
    ..................
    Ха-ха, пробвал съм, затова пиша така. Осрах се като румънски вълк... Оказа се от подобаващо количество яйца(може и някоя малка ларвичка да е имало) на восъчния молец. Затова, първо във фризерааа.

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ха-ха, пробвал съм, затова пиша така. Осрах се като румънски вълк... Оказа се от подобаващо количество яйца(може и някоя малка ларвичка да е имало) на восъчния молец. Затова, първо във фризерааа.
    Може да си сбъркал с поетото количество, та за това да е.

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •