"- А бе, що се наливаш с ракия от сутринта?
- Мани, мани, някои неща нямат обяснение...
- Що, кво стана?
- Сядам да доя кравата, а тя с левия крак ритна менчето. Намерих въже, вързах и крака за дирека. Тъкмо почнах, взе, че ритна менчето с десния крак. Намерих въже, вързах и десния крак за другия дирек. Тъкмо седнах да доя, тя взе, че бутна менчето с опашката. Въже не намерих, свалих си колана и се качих на столчето да и вържа опашката за гредата. Хубаво, ама като се протегнах нагоре с опашката, ми се свлече панталона. В този момент влезе жена ми и като писна... някои неща нямат обяснение...
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Имаше такива моменти, но бяха 1975-76г. След обяд в хранителните магазини наистина нямаше хляб. Тогава хората купуваха черен хляб за да хранят прасетата в покрайнините. Или това е било причината или сезонно приходящи. Но защо не сте си купували хляб за повече дни и да застъпвате?
Да не се бъркаш с първите дни на демокрацията? Тогава нямаше цигари и хранителни стоки. Сутрин пенсионерите чакаха пред магазина. Ако дойде колата да докара някаква стока, ще си купят нещо и ще се приберат вкъщи. Не се знаеше кога ще дойде кола. Ако колата не дойде, пенсионерите чакаха докато затворят магазина и се прибираха с празни чанти. После бяха купоните - купонна система - пак чакане.
После освободиха цените!!! Леле!!!
Вчера нямаше нищо, а днес - магазини на всякъде! Хранителни магазини! Витрините пълни с месо, луканки, хляб, ...всичко! И лампи осветяват витрините. Приказка.
Само дето месото от 5лв./кг. го даваха за 35лв./кг.
После свалиха цените на предварително обявените по ТВ, от Екип 3 ( Костов-Масларова )свободни цени - 25лв/кг. месо.
Тц, тогава се роди първото дете и се нареждах сутринта в 5 часа за мляко барабар с пенсионерите. А съм закъснял, мляко нанайси. Жената готвеше кравешко виме /беше евтино/ и витабел /който го помни/. А по рафтовете в магазина имаше в изобилие Хавана клуб от белия, слабо се купуваше.
В момента свинското е по-евтино от доматите / и двете вносни/.
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Да.
Продавачките се опитваха да разпознават кой има малки деца, защото нямаше мляко за всички.
С кравешко виме и витабел не съм се занимавал, но никога не е късно! https://www.youtube.com/watch?v=o0eKD6t4hnA
А така, не знаете какво е витабел. Ами то кюфтаците по него време бяха от витабел.
В момента има 31 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 31 гост (и))