Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 676 от 807 ПърваПърва ... 176576626666674675676677678686726776 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,751 до 6,760 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз пък помня по татово време, че ако не идеш до 2 - 3.00 часа следобяд за хляб, после свършва и няма. Майка ми бягаше от работа, за да купи хляб, а ако знаеше предварително, че няма да може, ми заръчваше на мене да купя на връщане от училище. И като забравя, ядем без хляб и всички ме гледат накриво, кофти тръпка. Това в града, на село при /при баба ми/ имаше фурна и там хляб до 12 на обяд, после няма. Пращат ме навреме, нареждам се на опашката, ама пък хляба беше един път. Докато се върна с хляба, изял съм половината от долната кора и ми четат конско /сега такъв хляб няма или не съм достатъчно гладен/. Такива ми ти спомени.
    Човек за 80те ли говорим нямам спомени да е нямало хляб а във фурната бе ръчен и много хубав заводския в магазина не струваше.
    Нещо не вдявам ток нямало хляб нямало виж вярно че Айфони нямаше ама за хляб нямам спомени.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...една крава му ритала като я дои и тъста му /бащата на брадчедката/ казал да и върже един крак...
    "- А бе, що се наливаш с ракия от сутринта?
    - Мани, мани, някои неща нямат обяснение...
    - Що, кво стана?
    - Сядам да доя кравата, а тя с левия крак ритна менчето. Намерих въже, вързах и крака за дирека. Тъкмо почнах, взе, че ритна менчето с десния крак. Намерих въже, вързах и десния крак за другия дирек. Тъкмо седнах да доя, тя взе, че бутна менчето с опашката. Въже не намерих, свалих си колана и се качих на столчето да и вържа опашката за гредата. Хубаво, ама като се протегнах нагоре с опашката, ми се свлече панталона. В този момент влезе жена ми и като писна... някои неща нямат обяснение...
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Аз пък помня по татово време, че ако не идеш до 2 - 3.00 часа следобяд за хляб, после свършва и няма. Майка ми бягаше от работа, за да купи хляб, а ако знаеше предварително, че няма да може, ми заръчваше на мене да купя на връщане от училище. И като забравя, ядем без хляб и всички ме гледат накриво, кофти тръпка. Това в града, на село при /при баба ми/ имаше фурна и там хляб до 12 на обяд, после няма. Пращат ме навреме, нареждам се на опашката, ама пък хляба беше един път. Докато се върна с хляба, изял съм половината от долната кора и ми четат конско /сега такъв хляб няма или не съм достатъчно гладен/. Такива ми ти спомени.
    Имаше такива моменти, но бяха 1975-76г. След обяд в хранителните магазини наистина нямаше хляб. Тогава хората купуваха черен хляб за да хранят прасетата в покрайнините. Или това е било причината или сезонно приходящи. Но защо не сте си купували хляб за повече дни и да застъпвате?
    Да не се бъркаш с първите дни на демокрацията? Тогава нямаше цигари и хранителни стоки. Сутрин пенсионерите чакаха пред магазина. Ако дойде колата да докара някаква стока, ще си купят нещо и ще се приберат вкъщи. Не се знаеше кога ще дойде кола. Ако колата не дойде, пенсионерите чакаха докато затворят магазина и се прибираха с празни чанти. После бяха купоните - купонна система - пак чакане.
    После освободиха цените!!! Леле!!!
    Вчера нямаше нищо, а днес - магазини на всякъде! Хранителни магазини! Витрините пълни с месо, луканки, хляб, ...всичко! И лампи осветяват витрините. Приказка.
    Само дето месото от 5лв./кг. го даваха за 35лв./кг.
    После свалиха цените на предварително обявените по ТВ, от Екип 3 ( Костов-Масларова ) свободни цени - 25лв/кг. месо.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...за 80те ли говорим...
    По-скоро за 70-те.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    По-скоро за 70-те.
    Стига бе!
    И ти ли си на 35г., че ги помниш нещата като мен?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ...Да не се бъркаш с първите дни на демокрацията?...
    Тц, тогава се роди първото дете и се нареждах сутринта в 5 часа за мляко барабар с пенсионерите. А съм закъснял, мляко нанайси. Жената готвеше кравешко виме /беше евтино/ и витабел /който го помни/. А по рафтовете в магазина имаше в изобилие Хавана клуб от белия, слабо се купуваше.
    В момента свинското е по-евтино от доматите / и двете вносни/.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Стига бе!
    И ти ли си на 35г., че ги помниш нещата като мен?
    "за един възрастен младостта е нещо, което се е случило ​почти миналата седмица, и той се обижда страшно много, когато някой младок се усъмни, че този дърт глупак някога е бил като него.“ – Робърт Хайнлайн

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Тц, тогава се роди първото дете и се нареждах сутринта в 5 часа за мляко барабар с пенсионерите. А съм закъснял, мляко нанайси. Жената готвеше кравешко виме /беше евтино/ и витабел /който го помни/. А по рафтовете в магазина имаше в изобилие Хавана клуб от белия, слабо се купуваше.
    В момента свинското е по-евтино от доматите / и двете вносни/.
    Да.
    Продавачките се опитваха да разпознават кой има малки деца, защото нямаше мляко за всички.
    С кравешко виме и витабел не съм се занимавал, но никога не е късно! https://www.youtube.com/watch?v=o0eKD6t4hnA

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ха, точно така беше

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А така, не знаете какво е витабел. Ами то кюфтаците по него време бяха от витабел.

Страница 676 от 807 ПърваПърва ... 176576626666674675676677678686726776 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 31 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 31 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •