Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8064

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Ами,4 члено семейство,точно с таз бройка си живеят пре доволно(според техните думи).Става въпрос за швейцария.
    А през 80-те на миналия век,за 6 години,баща ми и майками ми направиха къщата в,която живея,от 2 крави и 200м2 оранжерия в двора....
    Иначе и сега могат да се случат нещата със горната бройка...
    Хм къща направили ама не са могли да си купят последен модел айфон наравно с развитите западни общества.
    Та значи намекваш, че България при деди Тоше през 80те преди нашествието на демократите е наравно с Швейцария. Тц тц майка му мечка баща му вълк единк!
    Една братовчедка е омъжена за швейцарски фермер давал съм от моя мед слънчогледов мед и човека го похвали нищо че не е от Алпите е може да е бил любезен една крава му ритала като я дои и тъста му /бащата на брадчедката/ казал да и върже един крак и като остане на три не може да рита ама човека отказал от ако го хванат тия там не ги знам какви надзорнице ще му дърпат ушите. Но каза, че печели не толкова от животните колко от горите де ги има да не ги пипа получава сумати пари да не реже гората де е негова а да се грижи за нея.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...България при деди Тоше през 80те преди нашествието на демократите е наравно с Швейцария...
    Аз пък помня по татово време, че ако не идеш до 2 - 3.00 часа следобяд за хляб, после свършва и няма. Майка ми бягаше от работа, за да купи хляб, а ако знаеше предварително, че няма да може, ми заръчваше на мене да купя на връщане от училище. И като забравя, ядем без хляб и всички ме гледат накриво, кофти тръпка. Това в града, на село при /при баба ми/ имаше фурна и там хляб до 12 на обяд, после няма. Пращат ме навреме, нареждам се на опашката, ама пък хляба беше един път. Докато се върна с хляба, изял съм половината от долната кора и ми четат конско /сега такъв хляб няма или не съм достатъчно гладен/. Такива ми ти спомени.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз пък помня по татово време, че ако не идеш до 2 - 3.00 часа следобяд за хляб, после свършва и няма. Майка ми бягаше от работа, за да купи хляб, а ако знаеше предварително, че няма да може, ми заръчваше на мене да купя на връщане от училище. И като забравя, ядем без хляб и всички ме гледат накриво, кофти тръпка. Това в града, на село при /при баба ми/ имаше фурна и там хляб до 12 на обяд, после няма. Пращат ме навреме, нареждам се на опашката, ама пък хляба беше един път. Докато се върна с хляба, изял съм половината от долната кора и ми четат конско /сега такъв хляб няма или не съм достатъчно гладен/. Такива ми ти спомени.
    Човек за 80те ли говорим нямам спомени да е нямало хляб а във фурната бе ръчен и много хубав заводския в магазина не струваше.
    Нещо не вдявам ток нямало хляб нямало виж вярно че Айфони нямаше ама за хляб нямам спомени.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    ...за 80те ли говорим...
    По-скоро за 70-те.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    По-скоро за 70-те.
    Стига бе!
    И ти ли си на 35г., че ги помниш нещата като мен?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Стига бе!
    И ти ли си на 35г., че ги помниш нещата като мен?
    "за един възрастен младостта е нещо, което се е случило ​почти миналата седмица, и той се обижда страшно много, когато някой младок се усъмни, че този дърт глупак някога е бил като него.“ – Робърт Хайнлайн

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    По-скоро за 70-те.
    Проблема не беше в липсата на хляб а в системата на зареждане. Преди обяд към 11ч правеха едно зареждане и към 17ч второ. Идеята беше да има топъл ляб и за обяд и за вечеря. Преди обяд се зареждаха с хляб пенсионерите, а след 17ч хората, които се прибираха от работа. През останалото време пращаха бабите децата или те си знаеха задължението. Имаше редовно 3 вида хляб - типов по 15ст, "Добруджа" по 26ст и бял "Стара Загора" по 34ст за килограм. Поне така беше в нашата, надявам се че и във вашата квартална хлебарница..
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Проблема не беше в липсата на хляб...
    Бях малък тогава, не съм наясно къде е бил проблема, но хляб след 15.00 все нямаше, още по-малко пък топъл. Ако беше да има след 17.00, майка ми нямаше да излиза от работа или да ме кара мене. Ти си по-дърт и помниш как е било в София, предполагам. То и сега в София не е като в Златоград например.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Бях малък тогава, не съм наясно къде е бил проблема, но хляб след 15.00 все нямаше, още по-малко пък топъл. Ако беше да има след 17.00, майка ми нямаше да излиза от работа или да ме кара мене. Ти си по-дърт и помниш как е било в София, предполагам. То и сега в София не е като в Златоград например.
    Това го разправяй на несведущите! До 1970г си живеех в малкия провинциален град на кабърчето на географията.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Проблема не беше в липсата на хляб а в системата на зареждане. Преди обяд към 11ч правеха едно зареждане и към 17ч второ. Идеята беше да има топъл ляб и за обяд и за вечеря. Преди обяд се зареждаха с хляб пенсионерите, а след 17ч хората, които се прибираха от работа. През останалото време пращаха бабите децата или те си знаеха задължението. Имаше редовно 3 вида хляб - типов по 15ст, "Добруджа" по 26ст и бял "Стара Загора" по 34ст за килограм. Поне така беше в нашата, надявам се че и във вашата квартална хлебарница..
    Ееее,вашите хлебари мн сънливи...бабите,сутрин пребирайки се от църква,носеха топъл-парещ хляб.Към обяд-до ранния следобяд,пак зареждаха.Спомням си,че по едно време в средата на 70-те,че даваха само до 2-3хляба на семейство-според броя. По това време наистина се образуваха големи опашки в чакане на доставката...Топъл комат със чубрица и шарена сол ммммм...или дебела филия намазана пак дебело със свинска мас посолена със сол или захар...

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •