Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Тука има, както казва агрото, нещо не наред. Тез, да кажем 1000 овце не се ли агнят? Една част от новородените агнета, изискват да им се помогне, при тая бройка, ще има овце, на които ще трябва да се помага при раждането, ще има овце, които не си приемат агнето, и т.н. Нужна е денонощна грижа. Другия вариант е - да вземем субсидията, пък на животните майната им. Вариант, поне за мен, абсолютно неприемлив и нехуманен.
Подробности баш не знам знам, че са за месо и агнета най много имат овчар и едни смотани кучета.По принцип там баш не карат да учат децата долу горе нещо 10-11клас иначе си работят на някво намалено часово време.Кланницата де работех имаше овцеферма с капацитет 100 000 но се движеше с около 70 000броя като ги пуснеха да пасат ги деляха на стада що бяха като скакалци за тия от зад нищо не остава.
Това за околностите на Теруел /Арагон за други части не зная.
Иначе шурата в Канада се грижи за пчели към днешна дата подържат около 800бр. той и отчасти шефа му , преди са били около 1000-1200бр. пак 1,5човек + лятото 1-2общи работници, то верно , че баш мед не вадят що за опрашване някви си 15кг. среден добив иначе имат и само за мед 60-80-100кг. среден добив. Имат механизация ама пак са си коджа.