Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 175

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Аз лично, не съм се сблъсквал все още, но мой познат твърди, че се е справил така:
    Стръскване на семейство в нов кошер, изцяло на В.О. ,подхранване със сироп и придаване на нова майка, на следващия ден?!

Това е много работа и ресурс.Моя начин се нарича"Заевал съм го".Ако не се оправи до средата на Септември.Другите пчели го оправят...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Това е много работа и ресурс.Моя начин се нарича"Заевал съм го".Ако не се оправи до средата на Септември.Другите пчели го оправят...
    И аз така правя.Но според враговете на Майко производителите, майката се убива, и пчелите си произвеждат свищева.Идеята е ,че може би, ларвата може би е придобила някакъв имунитет.След пренасянето на Майката, пчелите се прехвърлят друг кошер на восъчни основи.Не че съм го правил за варовито пило.Преди години го правих за гнилец- и работи!

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    То, че е много работа и ресурс е вярно, ама като гледам тук-там, че цената на отводка е 35 лв. на рамка, не си ли заслужава ?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •