Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ...промените на климата...
    Струва ми се, че това са важните думички. Срещу тези промени пчелите не могат да противодействат достатъчно бързо, а пчеларите също бавно си променят тактиките и стратегиите. Като си пчелар от 40 години и в 37 от тях методите ти са били успешни, си много изненадан, когато те започнат да не работят. Търси се причина къде ли не, а промените междувременно продължават. Останалите отрасли са тясно свързани с последните научни достижения, вземат се мерки, разработват се сортове и породи, известни са теоретичните постановки на съответния занаят. При пчеларството всичко е останало на ниво отпреди десетилетия, няма подробно разработена теория и модел на пчелното семейство, съответно реакциите са проба-грешка, което е бавно, мъчително и свързано с големи загуби.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Струва ми се, че това са важните думички. Срещу тези промени пчелите не могат да противодействат достатъчно бързо, а пчеларите също бавно си променят тактиките и стратегиите. Като си пчелар от 40 години и в 37 от тях методите ти са били успешни, си много изненадан, когато те започнат да не работят. Търси се причина къде ли не, а промените междувременно продължават. Останалите отрасли са тясно свързани с последните научни достижения, вземат се мерки, разработват се сортове и породи, известни са теоретичните постановки на съответния занаят. При пчеларството всичко е останало на ниво отпреди десетилетия, няма подробно разработена теория и модел на пчелното семейство, съответно реакциите са проба-грешка, което е бавно, мъчително и свързано с големи загуби.

За мен това е грешно.Помнишли 1981 година какво беше времето?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    При мен, от 6 зазимени пчелни семейства, 6 успешно са презимували и имат пило. Мисля си, че е време малко да увелича числеността на пчелните семейства, че медът от миналогодишната реколта ми го изкупиха още тогава.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    При мен, от 6 зазимени пчелни семейства, 6 успешно са презимували и имат пило. Мисля си, че е време малко да увелича числеността на пчелните семейства, че медът от миналогодишната реколта ми го изкупиха още тогава.
    Бая ли беше?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Бая ли беше?
    Коджа требе да е било

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Вчера направих една обиколка из района. Видях няколко цъфнали джанки . Има много нацъфтял бряст, отрупан с пчели. Като цъфне масово джанката, сигурно ще предпочитат нея. Трънката и тя е почти готова,а друга година между нея и джанката има седмица време. Общо взето се очертава цъфтежа, като цяло, да се изтегли 10-ина дни по-рано спрямо миналата година.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Вчера направих една обиколка из района. Видях няколко цъфнали джанки . Има много нацъфтял бряст, отрупан с пчели. Като цъфне масово джанката, сигурно ще предпочитат нея. Трънката и тя е почти готова,а друга година между нея и джанката има седмица време. Общо взето се очертава цъфтежа, като цяло, да се изтегли 10-ина дни по-рано спрямо миналата година.
    И при нас бяха тръгнали да цъфтят първите джанки още на 27, 28 февруари. Иначе тогава масово посещаваха дрян, сега може би вече са по джанките (по нашия край - Пазарджишко, им казваме сливи ).

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •