Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз го очаквах.Просто топлата зима ми да де някаква надежда.

Мисля да си отида уикенда до пчелина и да проверя дали не е заминал някой слабак. Като се замисля и да е отишъл, може да ми направи услуга с по-малко работа и по-малко ровене. Всички знаем, че точно слабаците ни вземат повече време и нерви. После ще си направя някоя отводка и готово.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Всички знаем, че точно слабаците ни вземат повече време и нерви.
    Най са ми лесни слабаците до 3 междурамия,На всяко посещение,сироп и основа,сироп,основа..и до акацията са готови.Демек,без да мисля,ама сега,ама така...Докато при средните и силните го има "ако" на кубик.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Най са ми лесни слабаците до 3 междурамия,На всяко посещение,сироп и основа,сироп,основа..и до акацията са готови.Демек,без да мисля,ама сега,ама така...Докато при средните и силните го има "ако" на кубик.

Де отиде Майсторе марзеливото пчеларство и 1лв себестойноста на меда?Ти нали се научи да познаваш качествените майки?Ами и я се научих,но пък септеври роеве още не съм се научил защо излизат при полужение,че нема кога требва...Това което виждам при моите загинали не е характерно за моите пчели.Средните три рамки голи като за топене...Моите пчели сивушки не работят така...За мен е замърсена генофондата.Аз мога да си я оправя с Дядото,но в район с 600кошера да ли ще успея без Б58 и 10т ДДТ/КОИТО ИЗЧЕНАХА НЕЗНАЙНО КЪДЕ/?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Де отиде Майсторе марзеливото пчеларство и 1лв себестойноста на меда?Ти нали се научи да познаваш качествените майки?Ами и я се научих,но пък септеври роеве още не съм се научил защо излизат при полужение,че нема кога требва...Това което виждам при моите загинали не е характерно за моите пчели.Средните три рамки голи като за топене...Моите пчели сивушки не работят така...За мен е замърсена генофондата.Аз мога да си я оправя с Дядото,но в район с 600кошера да ли ще успея без Б58 и 10т ДДТ/КОИТО ИЗЧЕНАХА НЕЗНАЙНО КЪДЕ/?
    Дака,прочети ми поста ,няколко пъти, и виж дали ще разбереш нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Дака,прочети ми поста ,няколко пъти, и виж дали ще разбереш нещо.
    Не го съди прекалено жестоко Ачка, сега е взел думата и не чете внимателно. По колко сироп обаче не уточни, една хранилка или колкото поеме?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Не го съди прекалено жестоко Ачка, сега е взел думата и не чете внимателно. По колко сироп обаче не уточни, една хранилка или колкото поеме?
    200-300млл. обикновен захарен сироп.Това през седмица....основа в средата+ср+сиропче,основа в средата+сиропче+местене на ср.Ако няма да ходя следващата седмица слагам 2основи.Сиропче слагам само на слабите.Района предлага достатъчно прашец и нектар,още от минзухара...

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    200-300млл. обикновен захарен сироп.Това през седмица....основа в средата+ср+сиропче,основа в средата+сиропче+местене на ср.Ако няма да ходя следващата седмица слагам 2основи.Сиропче слагам само на слабите.Района предлага достатъчно прашец и нектар,още от минзухара...

Нали говорим за слабаци до 3 м/урамия? Сега ако кажеш и че от Март ги почваш с тая схема, ще започна да давам заето

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •