Това,последното което го споделяш с каква цел го правиш.Какъв е ефекта.
Това,последното което го споделяш с каква цел го правиш.Какъв е ефекта.
През седмицата пътувах по маршрута Търговище-Разград-Исперих-Близнаци, видях огромни блокове с добре развита рапица. Видях рапицата от снимката на Kuline. Колегите ще развият добре пчелата. В моето землище няма рапица, но от това пътуване установих, че в съседното землище има блок рапица добре развита на 2.3 км. от пчелина ми. Мед няма да извадя, но ще се развият пчелите за акацията. Пролетния преглед се очертава за края на март, времето в началото на месеца не е подходящо.
За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.
Колега близо до Исперих се оплака от 80% смъртност, бая ще има да ги развива.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
до сега само от 4-5 човека с които съм разговарял лично загубите са над 1000 семейства... дори не броя останалите за които са ми казали, и които са загубили между 30 и 100 семейства или от 50% до 90 % от пчелините си ... изобщо положението е трагично... а и мнозина продължават да крият колко са загубили за да не им паднел авторитета пред останалите или били по програми....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Ситуацията е наистина обезпокоителна и ако не се започнат сериозни научни изследвания за причините и не се приложат наистина обосновани мерки за отстраняането им положението ще се усложни и може да стане необратимо.
Да видим какво ще покаже преброяването....
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Създаването на ГМО....., изсичането на горите .....,създаваната на техники , технологии, производства, практики ,които унищожават околната среда и климата. За какви изследвания говорим? И ако се направят, кой ще се съобрази с резултатите от тях(ако въобще излезат на светло)? Глобализацията ни убива, но не можем да я спрем. Климатичните промени, за които тук-там споменава Друмев,(а някои го взимат за подбив) са започнали отдавна, но са си предизвикани от нас самите. Клона е срязан до половина. Само трябва малко по-силен вятър и сме долу. Разбира се, в глобален мащаб, това няма да се случи в близките 1,2,3 години, но рано или късно ще се случи.
Последно 8 живи от 26, преди няколко дни, като беше топло, ги прегледах основно - 9 живи, един без майка, обединих го с един слаб, мед имаше много малко по питите, махнах по 2-3 пити и добавих такива с мед, надраскани с валячето, и им сложих отгоре по един плик с мед, друго повече не мога да им помогна....гледах ги до онзи ден носеха здраво прашец, надявам се да нямам повече жертви.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))