Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Уместен въпрос, но другаде е основния проблем /поне този, който се разисква в момента/. А той е как се гарантира на купувача качеството на закупената стока - в случая пчелен мед. Пчеларската организация се лансира по-горе като гарант, че продавачът е почтен пчелар, спазващ добри практики в работата си - хигиенни и всякакви други. Дали такава организация може да стане такъв гарант? Предполагам, има се предвид аналогията с едновремешните еснафи по различни занаяти, откъдето навремето са се вземали майсторските свидетелства. Можем ли ние, сегашните българи, да демонстрираме отново такава морална сила и доблест? Според мен - едва ли, тези неща са изтрити от нашето съзнание преди десетилетия. Ние веднага ще превърнем нещо такова /особено ако е задължително/ в уродлива пародия. Не е като да не сме се нагледали на такива неща.
Колкото до практиките на пчеларите - нагледал съм се на прецизна работа у едни и на безподобна мърлящина при други колеги. Всички те предлагат мед за продажба и няма начин да знаем кой как си манипулира стоката. Кой си мие ръцете преди да влезе при центрофугата и кой идва направо от нужника с мръсните ръце. Тук пчеларска организация няма да помогне, нищо няма да помогне, докато българина е все същият Ганю Балкански.
Съгласен съм с това мнение само не разбирам що пишеш ,,нагледал съм се на прецизна работа у едни,, и после ,,докато българина е все същият Ганю Балкански,,.
Защо накрая обобщаваш всички и прецизните и ти и аз и всички от форума и всички българи в тъмни балкански субекти защото между нас има омразе и пустиняци.Все едно в пчелина да имаш няколко търтовки и да наречеш всички пчелни семейства търтовачни дори и да са 50 на 50.
Защо постоянно умни образовани хора ни наричат като включват и себе си , че не сме народ а мърша и други такива философии