Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 510

Разгънат преглед

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от kroum Виж публикацията
    Същата трагедия и при мен в предбалкана. Ни акация, ни липа, ни мана. Боровете съхнат. Събират, колкото да си хранят пилото. В обсега нямам ниви, че да се надявам на слънчоглед. Около 15 юли всичко свършва. Ще трябва да храня сериозно за зимни запаси. Приготвил съм 3.5л. хранилки, че пчелина е на 100км. от местоживеенето ми.
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    В неделя, след като при мен и по високите и усойни места прецъфтя вече липата, реших да видя каква е ситуацията в магазините. Отварям първия- сух на барут, отварям втория, който беше с два магазина и там част от рамките сухи а по други имаше тук там по малко медец. Не ги бях отварял три седмици, защото гледам, че работят здраво, липата цъфти, тук там билки и всичко изглежда добре. Другите не ги отворих защото се ядосах, оставих ги за тази събота. От втория извъртях 7 кг. мед, страшен смях.
    В такива райони и в такива години, Пчеларите трябва да бъдат субсидирани.

- Пчелите си вършат работата с опрашването;
    - Пчеларя се грижат за пчелите си;
    - За положения труд Пчеларя не получава облаги. Разходвал е време, средства и труд;
    - Пчеларя не е реализирал - мед, прашец, отводки, пчелнио мляко, восък или пчелна отрова. Няма доходи срещу положения труд.

В този ред на мисли, Пчеларя трябва да бъде компенсиран, за да се грижи за семействата си и следващатата година, те (пчелите), отново да си извършват обичайните задължения - естствено с помоща на Пчеларя.

При злоупотреба от страна на пчеларя - доживотно се отнема правото на субсидиране в пчеларския сектор.

ПП 1
    Не е случайно изписването на Пчелар с главно "П". Пчеларя е "свещенна крава" със свещен труд и мисия.

Не ми се обсъждат пчеларите с малко "п".

ПП 2
    Аз ако съм един проверител, няма да ми трябват повече от 3 минути (образно) за да преценя подлежи ли на субсидия пчеларя или има проява на злоупотреба. Да субективно е, но кое не е...

Същото е и при застрахователите при огледа на щета.

...Ако малко се "напъна" мога да го формулирам по-добре и да го обвържа/свържа/очертая със законова рамка...
    Този пост е редактиран от Niki1313; 29.07.2020 в 19:16.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •