Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 510

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    И при мен същата работа корпусите леки като перо ама липата още не е започнала. Гледам ги по капините събират, но определено е глед. И пилото не е много. Дано като цъфне липата се пооправят.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от fori1 Виж публикацията
    И при мен същата работа корпусите леки като перо ама липата още не е започнала. Гледам ги по капините събират, но определено е глед. И пилото не е много. Дано като цъфне липата се пооправят.
    Ще засилят малко пилото и до там.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ще засилят малко пилото и до там.
    Аз съм на същото мнение, просто после няма от какво да направят зимните запаси, стига само за неголеми венци. И искат много хранене, много съжалявам за всички колеги, при които годината е била лоша. Ние също имаме семейства без запаси, но вече сме вадили от някои от тях, повечето са изпадали в роево и вземането на меда ни беше противороева мярка, обаче плануваме обедидение на такива поотслабнали семейства с млади майки с други които имат запаси. Дано се получат, защото обединенията все ни куцат. Уж всичко е спазено, но понякога става страшно и жалко.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Аз съм на същото мнение, просто после няма от какво да направят зимните запаси, стига само за неголеми венци. И искат много хранене, много съжалявам за всички колеги, при които годината е била лоша. Ние също имаме семейства без запаси, но вече сме вадили от някои от тях, повечето са изпадали в роево и вземането на меда ни беше противороева мярка, обаче плануваме обедидение на такива поотслабнали семейства с млади майки с други които имат запаси. Дано се получат, защото обединенията все ни куцат. Уж всичко е спазено, но понякога става страшно и жалко.
    Все още е началото на юли и да се надяваме, че природата ще влезе в ритъм.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Същата трагедия и при мен в предбалкана. Ни акация, ни липа, ни мана. Боровете съхнат. Събират, колкото да си хранят пилото. В обсега нямам ниви, че да се надявам на слънчоглед. Около 15 юли всичко свършва. Ще трябва да храня сериозно за зимни запаси. Приготвил съм 3.5л. хранилки, че пчелина е на 100км. от местоживеенето ми.
    Предпочитам да пия от извора.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •