И при мен същата работа корпусите леки като перо ама липата още не е започнала. Гледам ги по капините събират, но определено е глед. И пилото не е много. Дано като цъфне липата се пооправят.
И при мен същата работа корпусите леки като перо ама липата още не е започнала. Гледам ги по капините събират, но определено е глед. И пилото не е много. Дано като цъфне липата се пооправят.
Аз съм на същото мнение, просто после няма от какво да направят зимните запаси, стига само за неголеми венци. И искат много хранене, много съжалявам за всички колеги, при които годината е била лоша. Ние също имаме семейства без запаси, но вече сме вадили от някои от тях, повечето са изпадали в роево и вземането на меда ни беше противороева мярка, обаче плануваме обедидение на такива поотслабнали семейства с млади майки с други които имат запаси. Дано се получат, защото обединенията все ни куцат. Уж всичко е спазено, но понякога става страшно и жалко.
Същата трагедия и при мен в предбалкана. Ни акация, ни липа, ни мана. Боровете съхнат. Събират, колкото да си хранят пилото. В обсега нямам ниви, че да се надявам на слънчоглед. Около 15 юли всичко свършва. Ще трябва да храня сериозно за зимни запаси. Приготвил съм 3.5л. хранилки, че пчелина е на 100км. от местоживеенето ми.
Предпочитам да пия от извора.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))