Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Качеството на майките зависи на първо място от търтеите! На второ от оптималните условия по време на оплодния ден. И на трето но не задължително последно, от възрастта на маточната ларва. На четвърто от способноста на всяко семейство да отделя млечице. Има и още, но дали маточниците са самосменни, роеви или свищеви си е паратики.......
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Качеството на майките зависи на първо място от търтеите! На второ от оптималните условия по време на оплодния ден. И на трето но не задължително последно, от възрастта на маточната ларва. На четвърто от способноста на всяко семейство да отделя млечице. Има и още, но дали маточниците са самосменни, роеви или свищеви си е паратики.......
    Аз съм на същото мнение. От едно семейство независимо маточника дали е самосмяна, роеви или свещеви е еднакъв. Аз обръщам най голямо внимание на бащините семейства. Силно семейство добър маточник, слабо лош маточник.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Гледам времето се разваля и се чудя, ако изрежа маточниците на 10тия ден дали ще ги увредя. Да не изпусна момента че ще ме е много яд!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Режи, точно на време.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Много тегава година, след отличния старт пролетта, само и само на долу. Глада започна от април, месец по рано от нормалното и хранене и хранене и не става. Ужасна суша вече 3та година и става все по зле. За 1ва година и отводките не вървят, 100% търтовки първото залагане, 2рия стартер също уцели лошо време и най вероятно и там нищо, като съсипах повечето матоници по моя грешка. Предните години имах над 90% оплождане, като 2017 от 100 отводки имах 98 оплодени, но сега не върви и това е, суша и студ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    https://www.youtube.com/watch?v=HtaaRTj66-c
    Хората са го изпяли преди толкова време и няма какво повече да се каже.
    Ситуацията е пред критична и не виждам какво може да се направи. Оставям ги на самотек.
    В края на април сецнах 10 кошера и 9 са си произвели майки и тръгват. Това е единственствената положителна новина + една потенциално добра, защото са засели доста слънчогледец.
    Ааа, забравих да добавя, че след седмица мисля да се изложа тотално като препипам кошерите за 2-3 тенекии мед, защото народа напира за новата реколта. Дъно, даже прокопавам.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Колеги, възможно най скоро време обърнете внимание на пчелините си семейства, сериозно са застрашени от гладна смърт през последните дни!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •