Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    То всеки метод за правене на майки е основан на това семейството да усети липсата на майка да заложи маточници. Дали с йентеров апарат или с друго са пак "свещеви"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    За да е добра майката е необходимо да е добре развита. Да не е прекалено малка, да не е и прекалено голяма и най - важното е да са и повече каналите и дали има достатъчно течност от търтея. Друго е и гена, но това е тъмна материя за 99% от пчеларите. Всички майки могат да са добри, ако се спазят някои от факторите. Няма ли го това майката е некачествена. И кога го разбираме - на втората година. Когато кошера зацикли. Единствено мога да кажа, че инструменталното е по - добро в дадения случай, че се вкарва повече количество семенна течност. И тук има вероятност на несполука, а тя е увреждане на майката от прекомерно вкарване на течност. И последно - не говоря за майки произведени в маточници с големина на грахово зърно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Само да не забравя ще снимам какви маточници е заложил стартера. На 4тия ден го прегледах и е заложил около 15 матоника само на 3те прясно изградени и осеменени рамки поставени за целта и всички заложени на яйца. Останах много доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    То всеки метод за правене на майки е основан на това семейството да усети липсата на майка да заложи маточници. Дали с йентеров апарат или с друго са пак "свещеви"

Според мен моя метод със самосмяната е добър и успешен за производство на качествени майки. За мен най-добрите майки се произвеждат в присъствие на майка.Самосменните се залагат в присъствие на майка и при идеални условия точно с тази цел, а не в условия на спасяване на семейството.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Според мен моя метод със самосмяната е добър и успешен за производство на качествени майки. За мен най-добрите майки се произвеждат в присъствие на майка.Самосменните се залагат в присъствие на майка и при идеални условия точно с тази цел, а не в условия на спасяване на семейството.
    Всеки си има начин на работа
    За мен гена е важен и силата на семейството.
    Аз от години работя с помощни семейства и така подменям майки, не се занимавам със самсмени, разбира се ако сами не направят такава. Ако майката е калпава или стара я убивам и придавам помощно семейство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Аз ги режа от дъното крилата и пиша на капака.Сега тя колко ще издържи на ускореното яйцеснасяне ( оо а тя се напряга максимално) и те колко ще е понасят така изглеждаща е въпрос на време,случвало ми се е веднага в рамките на седмица,на месец,или на есента чак. Въпроса е че не се изтърва паша,тя снася докато те я сменят успоредно с младата останала.Поти винаги ми правят по 3 хубави големи маточника горе или около средата.
    Мога да ви снимам в момента елитна септемврийска майка на която заложиха 3 хубави маточника за самосмна в момента.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •